Pasak bendrovės Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus Lino Baužio, tokia akcija „Lietuvos geležinkeliai“ siekia skatinti ekologišką keliavimo būdą ir kviečia keleivius laisvalaikį praleisti aktyviai bei susipažinti su dar nematytais Lietuvos kampeliais.

„Kartu su Valstybine saugomų teritorijų tarnyba ir portalu PamatykLietuvoje.lt atrinkome maršrutus, kurie ne tik yra įdomūs ir vaizdingi, bet ir patogiai pasiekiami važiuojant dviračiais ir traukiniais", – pasakoja L. Baužys.

Keliautojai kviečiami aplankyti Gražutės, Kurtuvėnų, Neries, Ventos ir Salantų parkus. Vieni iš lankytinų objektų parkuose – Antalieptės marios, Švento ežeras, 72 m aukščio tašytų lietuviškų lauko akmenų bažnyčia, žemyninės kopos, vieni didžiausių Lietuvos šaltinių, atodangos, konglomeratai, piliakalniai, dvarai.

Pranešime pažymima, kad nemokamai dviračiai iki rugsėjo 15 dienos vežami visais maršrutais 3 klasės traukiniuose, kurių pradinė arba galinė stotis yra Visaginas, Šiauliai, Papilė, Kūlupėnai ir 2 klasės traukiniuose, kurių pradinė arba galinė stotis yra Lazdėnai.