„Darbų pabaigos laukia visi Vilniaus gyventojai bei tranzitu per šalies sostinę vykstantieji, nes visiškai užbaigus svarbų projektą lengviau atsikvėps kasdien laiką gaištantieji eismo spūstyse. Dar šiais metais paleidus eismą aplinkkeliu, pagerės ne tik susisiekimas su miegamaisiais Vilniaus rajonais, bet ir tranzitinio eismo sąlygos. Dėlto, sostinėje mažės ir oro tarša“, – pranešime spaudai sako Aldas Rusevičius, AB „Kauno tiltai“ generalinis direktorius.

„Šiandien Vilniaus vakarinis aplinkkelis yra tas objektas, kurio labiausiai laukia vilniečiai. Metų pabaigoje paleidus eismą šiame paskutiniame aplinkkelio etape, turėtų gerokai pagerėti susisiekimas Vilniaus mieste“, – pranešime sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Paskutiniame Vilniaus Vakarinio aplinkkelio statybos etape tiesiama gatvės atkarpa nuo Ozo iki Ukmergės gatvės. Iš viso planuojama nutiesti 5,4 km ilgio greito eismo kelio, pastatyti 6 viadukus bei pėsčiųjų tiltą.

Ties Gineitiškių gyvenamųjų namų kvartalu statomas pėsčiųjų viadukas beveik baigtas – įvykdyta apie 77 proc. darbų. Šis viadukas pasitarnaus Gineitiškių gyventojams, kurie galės saugiai ir greitai patekti į Pašilaičių mikrorajoną. „Kauno tiltų“ teigimu, šiuo metu surinkta ir sumontuota metalinė tilto konstrukcijos dalis, beliko tilto dažymo, apsauginės tvorelės montavimo darbai.

Prie pabaigos artėja Ukmergės g. Šiaurinės jungties viadukas. Įpusėjo kito – Girulių g. sankirtoje su aplinkkeliu be tiesioginių jungčių – viaduko statybos darbai. Šis viadukas leis Gineitiškių gyventojams saugiai ir greitai patekti į Perkūnkiemio kvartalą.

Netrukus bus įpusėti ir Pavilnionių gatvės viaduko su Pavilnionių gatvės skirtingų lygių sankryža bei jungtimis darbai. Šis viadukas, savo išvaizda bei techniniais parametrais panašus į viaduką jau stovintį Laisvės prospekte važiuojant į Karoliniškių, Lazdynų pusę prie Spaudos rūmų, pasitarnaus vairuotojams vykstantiems į Gineitiškes ir Pašilaičių mikrorajoną. Skirtingų lygių sankryža bus aktuali ir Perkūnkiemio, Justiniškių mikrorajonų ir Zujūnų kaimo gyventojams.

Statant šį objektą atlikti požeminių komunikacijos rekonstrukcijos darbai, o šiuo metu ruošiamasi viaduko karkaso perdangos betonavimui.

Į antrą pusę persirito ir Rygos gatvės viaduko, sankirtoje su aplinkkeliu be tiesioginių jungčių, statyba. Sparčiai juda ir Šiaurinės gatvės viaduko su Šiaurinės gatvės skirtingų lygių sankryža bei jungtimis statyba. Pastarojo objekto statyba buvo įdomus inžinerinis galvosūkis, nes netoliese ėjo dujų trasos. Būtent dujų trasa apsunkino viaduko statybą, kuri buvo neįmanoma neperkėlus dujų trasos.

Šiaurinės gatvės viadukas itin pasitarnaus Justiniškių gyventojams.

Gruodžio pabaigoje bus užbaigtas ir Ukmergės g. pietinės jungties viadukas. Šiuo metu ruošiamasi perdangos betonavimui, dedami klojiniai, ruošiamas karkasas armatūros sudėjimui.