Rusijos vyriausybės tinklalapyje skelbiamas nutarimas dėl keleivinių skrydžių maršrutu „KaliningradasSimferopolis“ subsidijavimo. Nutarimo projektą parengė Rusijos transporto ministerija pagal valstybinę programą „Transporto sistemos plėtra“, rašo svetainė kgd.ru.

„Kadangi prie Rusijos Federacijos buvo prijungtas naujas subjektas – Krymo Respublika,  pasirašytu dokumentu į subsidijuojamų maršrutų sąrašą įtraukiamas maršrutas iš Kaliningrado į Simferopolį ir atgal. Pagal planuojamą reisų šiuo maršrutu kiekį, taip pat naudojamų orlaivių dydį, oro pervežimų apimtis nurodytu maršrutu yra maždaug 9 tūkst. keleivių. Maksimalus šiam maršrutui viena kryptimi taikomo specialaus tarifo dydis paskaičiuotas pagal kitus galiojančius specialiuosius tarifus (maršrutams Kaliningradas – Maskva ir Kaliningradas – Sankt Peterburgas) bei maršruto Kaliningradas – Simferopolis ortodromiją. Subsididijų iš federalino biudžeto dydis siekia maždaug 25 mln. rublių (1,77 mln. Lt)“, - rašoma vyriausybės tinklalapyje.

Priminsime, kad Rusijos transporto ministerija apie ketinimus subsidijuoti oro linijų reisus iš Kaliningrado į Simferopolį pranešė balandžio pradžioje. Planuojama bilieto kaina siekia 4,5 tūkst. rublių (320 litų).

Tačiau vėliau paaiškėjo, kad dėl bilietų subsidijavimo kyla problemų, nes Europos saugios oro navigacijos organizacija – Eurokontrolė – įvedė apribojimus skrydžiams į Krymą. Reisai iš Kaliningrado oro uosto yra numatyti per Eurokontrolės erdvę, todėl kaimyninių valstybių dispečeriai į Krymą skrendantiems orlaiviams neteiks oro navigacinio aptarnavimo paslaugų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)