Portalo Sviesoforai.lt duomenimis, po 16 val. Vilniuje spūstys buvo susidariusios 15-oje vietų.

Pagrindinėse Geležinio vilko ir Ukmergės gatvėse eismą stabdė sugedę automobiliai. Šešiose vietose buvo vykdomi kelio darbai, o keturiose vietose (Senamiestyje ir Šnipiškėse) galiojo eismo ribojimai.

Spūstys formavosi ne tik minėtose sostinės eismo arterijose, bet ir Vilkpėdės rajone, Liepkalnio gatvėje.

Tradiciškai automobiliams buvo sunku išvažiuoti iš centrinės miesto dalies. Kantrybės prireikė ir norint kirsti Ozo, Kalvarijų ir Kareivių gatvės sankryžą.

Skubantiems pradėti savaitgalį meteorologai pataria būti atsargiems kelyje.

Kelių policija įspėja, kad Vilniuje, jo prieigose, kaip ir kitose šalies vietose bus rengiami tradiciniai reidai, kurių metų bus tikrinamas vairuotojų blaivumas ir tai, kaip jie laikosi kitų kelių eismo taisyklių.

Beje, prieš tris savaites Vilniaus savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė pripažino, kad balandį Vilniuje spūstys didesnės nei kitais mėnesiais.

„Mes iš tikrųjų analizuojame spūsčių ir transporto srautų duomenis ir tikrai jau buvo galima prognozuoti ir buvo atitinkamai paruoštas netgi eismo valdymo centras, kad balandį iš principo visais metais yra transporto srautų padidėjimas.

Balandis yra tas pikinis pavasario metas, kada pavasario automobilių srautas yra didesnis palyginti su kovu ar vasariu. Tai yra kasmetinis srautų padidėjimas, kuris vėl atslūgsta maždaug apie gegužės vidurį.

Ką mes padarėme – buvo peržiūrėti visi šviesoforų ciklai, nes jau ruošėmės tam, nes žinome, kad tokie padidėjimai būna kasmet. Vėl viskas peržiūrėta, bet, kaip žinia, vis tiek srautas gatvėse juntamas gerokai didesnis“, – tada kalbėjo direktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)