Trečiadienį Vyriausybės posėdyje buvo aptarta, kaip mažinti krovininių automobilių eiles prie Baltarusijos pasienio, Medininkų pasienio kontrolės punkte. Kaip teigė Susisiekimo viceministras, ministrų kabinetas aptarė ilgalaikes ir trumpalaikes priemones, kurios turėtų padėti išspręsti problemą.

„Jei kalbėti apie ilgalaikį priemonių planą, tai yra numatyta rekonstrukcija. Jau kitais metais turėtų būti įgyvendinta elektroninė eilių valdymo sistema pasienyje. Žinoma, ilgalaikės priemonės turi būti suderinamos su Baltarusijos investicijomis“, - kalbėjo jis. Planuojama, kad el. eilių valdymo sistema bus įdiegta iki kitų metų spalio mėnesio.

Trumpalaikių priemonių sąraše – konkursas pėsčiųjų takui įrengti, nuo gruodžio 1 d. vykdomas fizinis eilių valdymas.

Konkrečiai įvardyti, kiek pareikalaus lėšų Medininkų pasienio kontrolės punkto pravažumo gerinimas, R. Vaštakas negalėjo. Tačiau prasitarė, kad el. eilių valdymo sistema kainuos apie 2 mln. litų, o rekonstrukcijos projektui gali reikėti keliolikos mln. litų.

Ministerijos siekiamybė, kad per parą per punktą galėtų pravažiuoti 5000 transporto priemonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)