Premjero nuomone, apsispręsti dėl mokesčio dydžio turi savivaldybė, nes tą reglamentuoja vietos savivaldos pagrindų įstatymas.

„Kokio dydžio turi būti nustatomas įvažiavimo mokestis – tai yra savivaldybės kompetencijoje, kad nenukentėtų nei žmonės įvažiuojantys į teritoriją, nei savivaldybės gyventojai“, - rašoma premjero atstovės spaudai atsiųstame premjero komentare.

Šiuo metu įvažiavimo į Neringą mokestis šaltuoju sezonu siekia 5 eurus, o vasaros sezonu padidėja iki 10 eurų. Skelbta, kad už įvažiavimą į Palangą kitąmet planuojama įvesti taip pat 5 eurų mokestį.

Neringos meras socialdemokratas Darius Jasaitis dėstė, kad kalbos apie mokesčio didinimą yra tik bandymas sukelti diskusijas, bet esą dabartinis 10 eurų mokestis vasaros sezonu yra per mažas.
Darius Jasaitis

Neringa visą laiką buvo brangesniųjų kurortas ir dabar daug kam tų turtingų žmonių pradeda nebepatikti, kaip sakyti, tie žmonės, kurie miega automobiliuose susimetę keturiese po 2,5 euro atvyksta čia. Paskui mes už tą 2,5 euro gautų pajamų turime surinkti šiukšles, išvežti tualetus, sutvarkyti aplink juos ir panašiai“, - LRTPanoramai“ kalbėjo meras.

Kiti politikai sako, kad šiemet Neringa sulaukė mažiau turistų, tad padidinus įvažiavimo mokestį jų dar sumažėtų, tad tokiam sprendimui pagrindo nėra.

„Turistų, galbūt ir turtingų, būtų daugiau, tačiau jie neužpildytų visų butų, kuriuos nuomoja neringiškiai“, - kalbėjo Neringos savivaldybės tarybos narys Andrius Bagdonas.

Neringos meras sako, kad padidinus įvažiavimo mokestį pavyktų sumažinti automobilių srautus, kurių vasarą sulaukiama iki 3 tūkst., o vietų jiems palikti yra kiek daugiau nei 100.

A. Bagdonas dėstė, kad automobilių srautai į Neringą bei jų parkavimas – svarbus klausimas.

„Tačiau mokesčių didinimas – ne išeitis. Atėjo laikas savivaldybei kalbėtis ir su verslininkais, privatizavusiais dalį automobilių stovėjimo aikštelių, bei bendradarbiaujant įrengti modernias aikšteles ir tokiu būdu padidinti automobilių parkavimo vietų skaičių. Kitas svarbus klausimas – patogus susisiekimas gyvenvietėse bei viešasis transportas. Jei jau norima spręsti automobilių srautų klausimą, kodėl iki šiol Neringos gyvenvietėse neturime viešojo transporto paslaugų ar patogaus susisiekimo dviračiais?", - komentare DELFI teigė A. Bagdonas.

Šaltuoju metų laiku įvažiavimo į Kuršių neriją kaina išliktų nuosavu automobiliu išliktų tokia pat – 5 eurai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)