Kaip BNS sakė savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža, parengiamieji darbai pradėti dar penktadienį, šią savaitę ketinama pradėti frezuoti asfaltą - tikimasi iki rugsėjo atnaujinti asfalto dangą gatvės atkarpoje nuo Lietuvos edukologijos universiteto iki Gerosios Vilties žiedo.

„Jei toks poreikis bus, be abejo, bus ribojamas eismas vienoje eismo juostoje. Be abejo, kad vairuotojai nepatogumų pajus, kadangi tai yra pagrindinė miesto gatvė, jei užsidaro viena eismo juosta, tie nepatogumai yra neišvengiami. Tie automobilių srautai yra sumažėję, bet galimos spūstys, galimi trikdžiai, bet bus kaip bus“, - sakė jis.

Anot jo, tikimasi visus darbus užbaigti iki rugsėjo pradžios, juos vykdys savivaldybės įmonė „Grinda“ - tam iš viso bus skirta daugiau nei milijonas eurų.

„Danga yra susidėvėjusi, susidėvėję šulinių dangčiai, tie šuliniai nėra ne viename lygyje - tiesiog atėjo laikas ją suremontuoti, kadangi ji yra pagrindinė miesto gatvėje“, - pasirinkimą tvarkyti pagrindinę miesto eismo arteriją paaiškino V. Pauža.

Anksčiau savivaldybė pranešė, kad nuo pirmadienio iki rugpjūčio 15-osios bus tvarkoma apie kilometro atkarpa nuo Geležinio Vilko tilto iki Pakalnės gatvės, antruoju etapu, nuo rugpjūčio 15 iki 24 dienos - 1,7 kilometro atkarpa nuo M.K.Čiurlionio iki Tūkstantmečio gatvės.

Savivaldybė žada, kad vienu metu eismas bus ribojamas vienoje juostoje, darbai vyks nuo 9 iki 15 val., taip pat naktimis ir savaitgaliais. Įspėjama, jog rekonstrukcijos metu galimi 24, 40, 46, 73, 88 maršrutų autobusų vėlavimai, taip pat gali vėluoti 3G, 24, 40, 43, 46, 49, 52, 56, 69, 73 maršrutų autobusai, vykstantys Ukmergės gatve. maršrutai.

Savivaldybė teigia, kad kasdien gatve vyksta apie 300 tūkst. vilniečių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)