Jis pareiškė, kad „Eurobalt Junipro“ pagal cesijos sutartį gavo iš bendrovės „Taurus Asset Management Fund Limited“ teisę reikalauti iš „airBaltic“ 5 mln. eurų skolos (3,5 mln. latų; 17,2 mln. Lt)., tačiau „airBaltic“ akivaizdžiai nepajėgia įgyvendinti šių įsipareigojimų“.

„airBaltic“ už komunikaciją atsakingas viceprezidentas Janis Vanagas pareiškė, kad aviabendrovė nemato „Eurobalt Junipro“ veiksmų prieš „airBaltic“ pagrindo.

„Nepagrįsti veiksmai bus nutraukti pasitelkus juridinius mechanizmus, o aviabendrovė dabar koncentruojasi į verslo plano „airBaltic ReShape“ įgyvendinimą, kurį realizuojant vykdoma didelė konsolidacija, kurios dydis per pastaruosius penkerius metus pasieks 0,5 mlrd. eurų ir kuri leis 2014 m. gauti pelno“, – pranešė jis.

G. Silavas akcentuoja, kad pagal 2011 m. „airBaltic“ ataskaitą, aviakompanijos kapitalas yra neigiamas – minus 106,792 mln. latų (529 mln. Lt), realūs „airBaltic“ aktyvai yra 16,7 mln. latų (82,8 mln. Lt), o bendra skola – 103 mln. latų (510,7 mln. Lt). Metinėje ataskaitoje nurodyta – jei „airBaltic“ nesugebės susitarti dėl trumpalaikių įsipareigojimų perstruktūrizavimo, ji spręs konfliktą per teismą, o taip pat bus sustabdytos bet kokios išmokos, susijusios su ginčytinais įsipareigojimais.

Jis taip primena, kad ankstesniu teismo sprendimu, Rygos oro uosto ir „airBaltic“ turtas tebėra įkeistas 40 mln. latų sumai. Pagal minėtą sprendimą subankrutavusi Lietuvos bendrovė „flyLAL“ turi teisę reikalauti iš Rygos oro uosto ir „airBaltic“ 40 mln. latų (198,3 mln. Lt).

G. Silavo teigimu, sprendžiant iš išvardintų argumentų, „airBaltic“ negali ir negalės įvykdyti įsipareigojimų, o tai yra nemokumo požymis, o „airBaltic valdyba iki šiol nepateikė pareiškimo dėl nemokumo proceso paskelbimo, nors tai numatyta įstatymuose.
Kaip jau buvo pranešama, „Eurobalt Junipro“ kreipėsi į teismą, reikalaudama paskelbti „airBaltic‘ nemokumą, tačiau pareiškimo teismas neapsvarstė.

2011 m. pabaigoje Latvija tapo didžiausia „airBaltic“ akcininke – 2011 m. lapkričio 30 d. Susisiekimo ministerija nupirko iš „airBaltic“ akcininkės „Baltijas Aviacijas sistemas“ 47,2 proc. bendrovės akcijų, nuo tada Latvijos valstybei priklauso 99,8 proc. „airBaltic“ akcijų.

Iš savo bazės Rygoje „airBaltic“ skraidina 60 krypčių į Europą, Skandinaviją, Rusiją ir kitas Nepriklausomų valstybių sandraugos bei Artimųjų Rytų šalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)