Dėl jų vykdomos prekybos trukdomas eismas, sudaromos pavojingos, avarinės situacijos, teigia policija.

Vairuotojai, norėdami įsigyti parduodamų gėrybių ar paklausti jų kainos, dažnai staigiai stabdo, neleistinai manevruoja, sustoja neleistinose vietose, eina į kitą važiuojamosios kelio dalies pusę. Taip sudaromos pavojingos situacijos, kurios kelia pavojų ne tik pažeidimus darantiems eismo dalyviams, bet ir šalia esantiems.

Policijos pareigūnai organizuoja reidus nesaugiai vykdomai prekybai užkardyti. Jų metu tokia prekyba užsiimantys asmenys įspėjami, tačiau dažnai pakelės prekeiviai nepasimoko ir toliau nepaiso įstatymų. Šią vasarą jau užfiksuoti du teisės pažeidimai Kėdainių rajone, susiję su prekyba pakelėse.

„Prekybos pakelėse problemą bandoma išspręsti jau daug metų, tačiau, atšilus orams, keliuose vis dar galima sutikti žmonių, siūlančių nusipirkti sodo, daržo gėrybių. Taip yra todėl, kad skiriamos baudos už neleistiną prekybą pakelėse dažnai yra mažesnės nei gaunamos tokių prekeivių pajamos. Vadovaujantis teisės aktais, yra sudarytos sąlygos tam tikrose vietose prekiauti taip, kad būtų užtikrinamas prekybininkų ir pirkėjų saugumas, tačiau pakelės prekiautojai vis tiek stovi ten, kur jiems patogiau", - sako Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Aušra Mickevičienė.

Už prekybą pakelėse numatytos baudos nuo dvidešimties iki vieno šimto litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)