Grybai, uogos, džiovinti vaisiai, konservuotos daržovės ar rištos šluotos Varėnos rajono gyventojus veja į pakeles.

Pakelėse prekeivius pastebėję vairuotojai, norėdami įsigyti gėrybių ar pasiteirauti dėl kainos, staigiai stabdo automobilį ar neleistinai manevruoja, stoja neleistinose vietose ar pereina į kitą važiuojamosios kelio dalies pusę. Dėl to tiek pažeidėjams, tiek šalia esantiems kyla pavojus.

„Prekybos pakelėse problema yra sena ir lyg didelė opa išlenda kiekvienais metais. Atšilus orams, keliuose galima sutikti vis daugiau žmonių, siūlančių nusipirkti sodo, daržo ar miško gėrybių. Vadovaujantis teisės aktais, yra sudarytos sąlygos tam tikrose vietose prekiauti taip, kad būtų užtikrinamas prekybininkų ir pirkėjų saugumas, tačiau pakelės prekiautojai vis tiek stovi ten, kur jiems patogiau.

O juk toks bandymas uždirbti, tai tik vienas žingsnis iki skaudžios nelaimės...“, – susirūpinęs kalbėjo Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Alvydas Jurgelevičius.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovų iniciatyva suformuluotos užduotys pareigūnams vykdyti prevencines priemones dėl neteisėtos prekybos viešose vietose, siekiant spręsti problemą, aktualią tiek Alytaus apskrityje, tiek visoje šalyje.

Birželio 8, 13, 16 dienomis 61-ajame kelio Vilnius–Varėna–Gardinas kilometre, Naujųjų Valkininkų kaimo teritorijoje, tokią prevencinę priemonę vykdė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Varėnos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio tyrėjas Vytas Andriulionis.

Minėtas pareigūnas nustatė šešis asmenis, kurie viešojoje vietoje, šalikelėje, neturėdami leidimo prekiavo miško uogomis, šluotomis, vantomis.

Tyrėjas Vytas Andriulionis surašė administracinio teisės pažeidimo protokolus ir skyrė 2 eurų baudą. Pažeidėjai pareigūno darbu liko nepatenkinti, grasino apskųsti Varėnos rajono savivaldybės vadovams.

Tokie reidai organizuojami nuolat ir asmenys, pasirinkę netinkamas prekybos vietas, įspėjami, o pažeidimą padarę ne pirmą kartą baudžiami pinigine bauda. Apgailėtina, tačiau skiriamos baudos menkai paveikia pažeidėjus, nes nepranoksta gaunamo pelno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)