Nors Pilies tiltą ketinama eismui atverti anksčiau nei žadėta, jau atsisakoma minties panaikinti laikiną žiedinę sankryžą, kuri buvo įrengta reguliuoti eismo srautus, kol vyks tilto remontas.

Diena X, tačiau ne vėliau nei gruodžio 19-oji – tokia data įvardijama, kai bus atidarytas Pilies tiltas.

Šiuo metu ant jo jau liejama asfalto danga, dar reikia sužymėti eismo juostas, o tam trukdo drėgni orai.

„Tačiau iki gruodžio 19-osios Pilies tiltu tikrai jau bus galima važiuoti. Mums dar liks patikrinti, kaip veikia jo hidraulika, ar jis tvarkingai kilnojasi, tačiau tokie darbai eismu netrukdys. Nebent prašysime eismą uždrausti kokią naktį, kad galėtume tiltą pasikelti“, - aiškino Pilies tiltą remontuojantys rangovai.

Pilies tilto remontas kainavo beveik 12 mln. litų.

Tarp miesto valdžios atstovų ir policijos pareigūnų daugiausia diskusijų kilo, ar naikinti laikinai įrengta žiedinę sankryžą tarp Minijos, Sausio 15-oios, Pilies ir Galinio Pylimo gatvių.

Tokia žiedinė sankryža buvo įrengta siekiant suvaldyti transporto srautus, kol bus remontuojamas Pilies tiltas.

„Tačiau manome, kad ji reikalinga ir tada, kai eismas Pilies tiltu bus atidarytas. Ta sankryža, kol buvo reguliuojama šviesoforais, buvo juodsis taškas, kuriame netrūko avarijų. Per visus tuos aštuonis mėnesius, kol ta sankryža buvo laikinai rekonstruota į žiedinę, joje neįvyko nė viena avarija“, - dėstė Klaipėdos Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Todėl jis rekomendavo žiedinės sankryžos nenaikinti, o ją patobulinti – įrengti dvi eismo juostas, nes dabar yra tik viena.

„Dabar tai padaryti nebeleidžia orai, nes juostas reikia perbraižyti. Todėl reikėtų grąžinti šviesoforus, o apie žiedinę sankryžą galvoti pavasarį“, - teigė Klaipėdos savivaldybės miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Ant jo pyktelėjo Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas: „Tai ką jūs galvojote aštuonis mėnesius, kol vyko tilto remontas, kad dabar jau nebėra laiko?“

Galiausiai vis tiek nuspręsta laikinos žiedinės sankryžos nenaikinti. „Pirmaisiais mėnesiais eismas vis tiek nebus toks intensyvus, kaip anksčiau, nes žmonės turės iš naujo įprasti važiuoti Pilies tiltu“, - nuomonę reiškė viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Saugaus eismo komisija kitą savaitę turėtų nuspręsti, kaip elgtis su laikinąja žiedine sankryža. Tačiau linkstama, kad jos vietoje pavasarį būtų įrengta stacionari žiedinė sankryža su dviem eismo juostomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)