Apie tai informuoja DELFI.ee.

Visą savo veiklą bendrovė baigs šių metų lapkričio 8 dieną.

„Estravel Vilnius“ generalinė direktorė Žydrė Gavelienė žiniasklaidai išplatintame pranešime pažymėjo, kad Estijos vyriausybė bei „Estonian Air“ situacijai rengėsi ir dėjo visas pastangas, kad tiek Estijos, tiek kitų šalių piliečiai, kurie naudojasi oro bendrovės paslaugomis, patirtų kuo mažiau nepatogumų.

„Pranešama, kad „Estonian Air“ skrydį Vilnius-Talinas nuo pirmadienio vykdys oro bendrovė „Adria Airways“. Bendrovės „Estonian Air“ skrydžių bilietus įsigijusiems „Estravel Vilnius“ klientams elektroniniu paštu per 24 valandas bus pateikta visa aktuali informacija, susijusi su šiais skrydžiais. Papildoma informacija bendrovės klientams teikiama ir informacijos telefonu“, – teigė Ž. Gavelienė.

Pranešama, kad skrydžiai Vilnius–Talinas ir toliau vyks darbo dienomis, du kartus per dieną.

Paskutinis lėktuvas – ore

Po pietų iš Talino oro uosto pakilo paskutinis „Estonian Air“ lėktuvas. Laineris skrido į Kopenhagą.

Priežasčių chaosui Talino oro uoste – daugiau nei viena: EK sprendimas, neaiški padėtis dėl prasidėjusio kitos skrydžių bendrovės „Lufthansa“ darbuotojų streikų, įtakos turi ir kiti techniniai nesklandumai.

Estijos vyriausybė bendrovės kapitalą didino nuo 2008 m. iki 2014 m., iš viso jai skirdama beveik 130 mln. eurų. 2012 m. gruodį Estija pranešė Europos Komisijai apie planus bendrovei paskolinti 8,3 mln. eurų.

„Lufthansa“ dėl streiko atšaukia skrydžių

Vokietijos oro linijų bendrovė „Lufthansa“ dėl skrydžių palydovų streiko pranešė atšaukianti visus vietinius skrydžius ir skrydžius maršrutais Europoje. Tai paveiks apie 58 tūkst. keleivių, praneša „The Wall Street Journal“.

Penktadienį Skrydžių palydovų profsąjunga pradėjo savaitės trukmės streiką po to, kai su „Lufthansa“ nutrūko derybos dėl pensijų ir atlyginimų.

Šeštadienį streikas vyksta nuo 6 iki 23 val. Dėl to „Lufthansa“ teko atšaukti 520 skrydžių. Visi vietiniai skrydžiai ir dauguma skrydžių į Europą iš Frankfurto ir Diuseldorfo buvo atšaukti.

Tolimojo nuotolio skrydžiai iš Frankfurto bus vykdomi, kaip ir planuota. Tačiau lėktuvai neskris iš Diuseldorfo į Niujorką.

Šeštadienio streikas didesnis nei penktadienio - penktadienį kompanijai teko atšaukti 290 iš 3 tūkst., arba 10 proc., skrydžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)