„Aš paprasčiausiai prisiminiau vieną atvejį iš savo karjeros, kuris irgi buvo susijęs būtent su Šarm el Šeicho oro uostu. Mes lėktuve suradome po skrydžio į šį oro uostą detalią instrukciją, kaip patekti į pilotų kabiną, bet paruoštą labai profesionaliai naudojant atitinkamus sprogmenis. Mūsų profesionalai įvertino tai, kaip gerą specialisto pasiruošimą. Instrukcija buvo popierinė, surašyta arabiškai. Tyrimas vyko tarptautiniu mastu. Čia, žinoma, niekas nebuvo skelbiama, nes tokie dalykai nebūtini viešinti. Bet Egiptas tada irgi užtikrino, kad per juos negalėjo patekti įtartini keleiviai ar panašiai. Bet faktas yra faktas, kad tokia instrukcija neatsiranda iš kažkur tai. Niekas negali nupiešti, netgi aš tokio dalyko negalėčiau nupiešti“, - apie skrydžių saugą laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo K. Zagreckas.

Būtent dėl šio nutikimo, orlaivio vadas neatmeta, kad šeštadienio nelaimė Sinajuje galėtų būti ir teroristinis aktas.

„Šiuo atveju galėtų būti du variantai, mano nuomone. Pirmas dalykas, tai yra kažkokio pavidalo teroristinis aktas. Jis nebūtinai susprogo ar susprogdino. Galbūt buvo paveiktos sistemos, kurios po to lėmė lėktuvo nevaldomumą ir nuo perkrovimų konstrukcija neišlaikė, nukrito gabalais. Antra, galbūt susidarė situacija, kurios nesuvaldė pilotai“, - teigė pašnekovas.

K. Zagreckas nemano, kad lėktuvas nukrito dėl sugedusių variklių, nes, anot piloto instruktoriaus, tokiu atveju bent kiek patyrusiai įgulai nėra problema pamažu nuleisti lėktuvą ir netgi nusileisti ant žemės lygumose.

Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą galite išgirsti čia.

Griežtai draudžiama ŽINIŲ RADIJO paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti ŽINIŲ RADIJĄ kaip šaltinį.