Žiedinė sankryža Veisiejuose atsirado pernai. Ir vietiniai iškart ėmė ją keikti, nes, norint tvarkingai važiuoti žiedu, neįmanoma to padaryti: vidury jo įrengta akmenimis grįsta salelė didelė, o kelias aplink ją siauras – tik trijų metrų.

Išlaviruoti sunku ne tik sunkiasvoriams automobiliams, bet ir autobusams. Burba ir dažnas lengvosios mašinos vairuotojas. Vietiniai kraipo galvas, kas tokią kvailystę sugalvojo.

„Kas tokį projektų darė, nežinau. Kur tai girdėta, šitokią nesąmonę padaryti. Kiek čionai prabūta, niekada to nebuvo“, – sako veisiejiškis Antanas Damanskas.

„Jau kai atvažiuoja tos „fūros“, tai išvis baisu. Girdžiu, barkšt, galvoju, kas čia pasidarė. Tai išlipo pats vairuotojas užkabinęs tą tvorą, pats žiūri, ką jis čia padarė“, – pasakoja veisiejiškė Janina Urbonienė.

Veisiejiškiai nerimaudami laukia vasaros, kai eismas miestelyje bus dar intensyvesnis. Mat per čia į Lenkiją kursuoja vilkikai, o iš jos – lengvieji automobiliai į Druskininkus ar Vilnių. Žmonės sako nekreipiantys dėmesio – dažnai per žiedą važiuoja taip, lyg jo nebūtų.

„Per mažas žiedas padarytas. O mašina didelė. Čia tik lengvoms mašinoms, o „fūroms“ – tikrai ne. Labai sunku išsilenkti ir važiuoji tiesiai“, – sakė krovininio automobilio vairuotojas.

„Visi važiuoja tiesiai, niekas nepaiso jo. Geriau jo būtų ir nebuvę“, – teigė kalbintas lengvojo automobilio vairuotojas.

Kilus bendruomenės nepasitenkinimui, Veisiejų valdžia sako nesitikėjusi, kad žiedas bus toks nepatogus ir išsigynė prisidėjusi jį rengiant.

„Mes tiktai išvydome, kai prasidėjo darbai. Daugiau jokių derinimų su mumis čia nebuvo. Pasakyta buvo tiek, kad darome iš Susisiekimo ministerijos lėšų ir kad remia ES, ir visas derinimas“, – tvirtina Veisiejų miesto seniūnas Juozas Rutkauskas.

Tačiau projekte padėti ir seniūno, ir kitų būtinų tokiam projektui suderinti žmonių parašai.

Automobilių kelių direkcija sutinka, kad žiedas – mažokas, skersmuo – tik 18 metrų. Didesnis, sako, netilpo. Bet esą ir toks pasiteisino – padidėjo saugumas, anksčiau čia nuolat buvo eismo įvykių.

O į kelią netelpantys vairuotojai esą gali užvažiuoti ant žiedo salelės – tai niekas nedraudžia.

„Ji tikrai negadina transporto priemonės, paprasčiausiai turi mažinti greitį. Vilkikas gali važiuoti tiesiai per tą salelę. Tik jis vis tiek turi laikytis žiedinėje sankryžoje keliamų reikalavimų – tai yra eismas ratu“, – aiškina Automobilių kelių direkcijos Eismo saugumo skyriaus vedėjas Nemunas Abukauskas.

Veisiejų žiedinė sankryža – ne vienintelė tokia šalyje. Analogiška įrengta, pavyzdžiui, Senuosiuose Trakuose. Iš ten jokių skundų esą nėra.

Tačiau veisiejiškiams pasipiktinus, Kelių direkcija sako svarstysianti, ar sankryžą tobulinti. Jos įrengimas su prieigomis kainavo beveik 1,5 mln. litų.