Štai penki dalykai, kuriais būtina pasirūpinti prieš skrydį.

Gerai apsirenkite

Pasirinkite drabužius pagal kelionės krypties ir patogumo kriterijus. Lėktuve temperatūra gali būti kiek vėsoka, tad apsirenkite keliais lengvų drabužių sluoksniais ir su savimi į rankinę įsidėkite paprastą švarkelį ar megztuką. Venkite diržų, skrybelių ir daug papuošalų – visa tai gali sulėtinti saugumo patikros procedūras.

Rinkitės patogius drabužius, kad galėtumėte skrydžio metu atsipalaiduoti – įsivaizduokite, kad teks šešias valandas lėktuvo salone praleisti įsispraudus į aptemptus džinsus!

Jeigu keliaujate ten, kur visiškai kitoks klimatas, turėkite pasiruošę drabužius persirengti. Jeigu skrendate į paplūdimį, turėkite sandalus ir šortus, kad atvykę galėtumėte persirengti. Jeigu leisitės ten, kur yra sniego, turėkite pakankamai vietos megztiniui.

Susipakuokite higienos produktus

Yra kažkas magiško pastoje ir šlapiame rankšluostėlyje – šie daiktai praskaidrina dieną. Į nedidelį užsegamą maišelį susipakuokite būtiniausius daiktus: dantų šepetėlį, dantų pastą, burnos skalavimo skystį, plaukų šepetį ir galbūt servetėles veidui.

Pasinaudoję šiais daiktais skrydžio metu ar iškart po jo jausitės gaiviau ir būsite pasiruošę drąsiai sutikti naują aplinką.

Gerkite skysčių

Gerkite daug vandens prieš skrydį ir jo metu. Lėktuvo kondicionavimo sistema gali neigiamai paveikti jūsų odą ir skysčių kiekį, taip išmušdamas organizmą iš natūralios pusiausvyros.
Įsidėkite pakartotinai papildomą vandens buteliuką ar tuščią talpą ir praėję saugumo patikrą įsipilkite vandens.

Venkite alkoholio

Taip, alkoholiniai gėrimai skrydžio metu atrodo viliojančiai, ypač jeigu keliaujate su draugų kompanija, tačiau lėktuve jų vartojimo reiktų vengti.

Alkoholis skatina dehidratacijos procesus ir mažina organizmo atsparumą ligoms.

Verčiau vietoj alkoholio išbandykite žolelių arbatą – šis gėrimas padės išlaikyti skysčių pusiausvyrą ir nuramins nervus.

Pasirūpinkite užkandžiais

Nesvarbu, kokio ilgio jūsų skrydis, labai tikėtina, kad jus aplankys alkio jausmas. Įsidėkite keletą lengvų užkandžių: riešutų, razinų, šokolado.

Venkite stiprų kvapą turinčių sūrių ar rūkytos žuvies, nes tokie produktai gali nedžiuginti jūsų skrydžio kaimynų. Taip pat nederėtų imti šviežių vaisių ir daržovių, nes kai kurios oro linijos neštis jų į lėktuvą neleidžia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)