Naujojo maršruto ilgis – 46 km. Šį atstumą laivai įveiks per 3 val. Nors laivai jau nenauji – „Algirdui“ 55 metai, „Nemunas“ 5 metais naujesnis – jų būklė pakankamai gera, laivai nuolat atnaujinami.

Startavę nuo Kauno marių prieplaukos laivai plauks per visas marias, trumpai stabtels prie Kruonio akumuliacinės hidroelektrinės.

„Keleiviai turės galimybę pamatyti įspūdingus, 1 km ilgio ir 8 metrų skersmens Kruonio elektrinės vamzdžius, kuriuos galima išvysti tik iš laivo ar lėktuvo. Praktiškai, į tokį vamzdį tilptų ir pats laivas“, - juokavo laivo kapitonas Rimantas Mažutka.

Visgi pramoginės kelionės organizatoriai pripažįsta, kad pagrindinis reiso tikslas – grožėtis Kauno marių pakrantėmis.

„Pagrindinis kelionės akcentas – Kauno marių pakrančių atodangos, kuriuos išties atrodo itin gražiai. Taip pat keleiviai pabuvos plačiausioje, 3,3 km pločio Kauno marių vietoje, plauks virš užlietų kaimų“, - sakė R. Mažutka.

Bilietas naujuoju reisu suaugusiems kainuos 20 Lt, vaikams nuo 5 iki 10 metų – 10 Lt, o jaunesniems vaikams kelionė bus nemokama.

Tai bus antrasis reguliarus maršrutas Kauno mariose. Šį sezoną, kaip ir 12 pastarųjų metų, laivai kursuos maršrutu Kaunas – Rumšiškės – Kaunas. R. Mažutkos teigimu, šis reisas – itin populiarus, o visi norintys neretai netelpa į 145 vietų laivą.

Kol kas neaišku, ar naująjį sezoną žemyn Nemunu kursuos laivas „Aitra“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją