Įvažiuojamuosius kelius į kurortą užtvarais užbarikaduos Palanga, o Kuršių nerijos nacionalinis ir Pajūrio regioninis parkai jų teritorijų lankytojams pardavinės bilietus, kurių įvedimas jau dabar piktina klaipėdiečius, nes jie turės mokėti už tai, kad patektų į savo miesto teritoriją - Smiltynę, juolab kad Neringos gyventojai jokių mokesčių už įvažiavimą į pusiasalį nemoka, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.
Sprendimas apmokestinti lankymąsi saugomose teritorijose atskriejo iš Aplinkos ministerijos - dabar parkų vadovai suka galvas, kaip rinkliavą administruoti. Bent jau pajūryje naujoji tvarka būtų pradėta taikyti nuo kitų metų pavasario.  

Tuo tarpu uostamiesčio tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila dienraščiui pareiškė, kad Klaipėda pajėgi pati tvarkyti Smiltynės teritoriją be jokio papildomo mokesčio iš vietos gyventojų.  

Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aušra Feser stebisi, kad Klaipėdos politikais, kuriems atrodo, kad Smiltynei investicijų nereikia, esą ten viskas gerai: „Negerai, Smiltynę reikia tvarkyti, paversti ja patrauklia rekreacine teritorija, iki to dar labai daug ko trūksta“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)