Lengva žiema

„Kauno švara“ išrikiavo ir paruošė visą savo techniką. Teigiama, kad ji bet kurią minutę pasiruošusi kibti į darbą.

„Šiuo metu vairuoju šiukšliavežę. Tačiau ji per 15 minučių gali virsti sniego valytuvu – tiesiog pakeičiama platforma, užkabinamas valytuvas ir pirmyn į gatves“ , - DELFI pasakoja vairuotojas Marius.

Tiesa, pernai į gatves sniego valytuvams teko išvažiuoti vos dukart, nes sniego praktiškai nebuvo.

„Stebuklų nebūna ir nebus taip, kad kelerius metus iš eilės turėsime lengvą žiemą. Pernai buvo lengva žiema ir miestui ji nebuvo brangi“, - sako „Kauno švaros“ direktorius Darius Tumynas.

Skaičiuojama, kad pagal geriausią scenarijų miestui gatvių valymas ir barstymas kainuoja 2 mln. Lt. Kuo daugiau sniego – tuo darbų daugiau, o sąskaita auga.

Žiema prasideda anksti

Šiemet Kaune šildymo sezonas įjungtas spalio 23-ąją. Tai yra kur kas anksčiau, nei pernai. Ar tai prognozuoja šaltą žiemą sunku pasakyti, tačiau specialistai sako jau esantys pasirengę.

Šiemet „Kauno švaros“ autoparką papildė keli nauji traktoriai, tačiau tai nereiškia, kad pajėgos bus didesnės, nes „į pensiją“ išeina seniausia technika.

„Kiekvienais metais turime technikos atsargoje. Turime vieną barstytuvą ekstra atvejams, kad iš tikrųjų nepritrūktų. Staigmenų nebus – iki Naujų metų medžiagų turime pakankamai. Vėliau atsivešime pagal poreikį“, - sako D. Tumynas.

Skaičiai

Skaičiuojama, kad šiemet „Kauno švara“ šį žiemos sezoną valys ir barstys daugiau nei 3,1 mln. kvadratinių metrų miesto gatvių ploto, beveik 250 tūkst. kv. m. įkalnių, 155 tūkst. kv. m. tiltų ir viadukų, apie 1 mln. kv. m. šaligatvių ir parkų pėsčiųjų kelių.

Šaligatvių, aikščių, parkų takų valymui Kauno miestas yra sudalintas į 11 maršrutų. Gatvių valymui – į 10 maršrutų.

Į Kauno gatves pasiruošę išriedėti 7 druskos mišinio barstytuvai – sniego valytuvai, 5 automobiliniai sniego valytuvai, 10 traktorių, 2 frontaliniai krautuvai.

Žiemos metu dirbs 9 mobilios brigados. Vidutiniškai per sezoną išbarstoma 4 tūkst. – 10 tūkst. tonų druskos, 500 – 1000 tonų druskos – smėlio mišinio. Sandėliuose šiuo metu laikoma 2 tūkst. tonų druskos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)