„Pagrindinis rodiklis yra, kad ne mažiau nei 90 proc. vilniečių gyventų ne toliau nei vieno kilometro atstumu nuo pagrindinės magistralinės dviračių trasos, kad kiemais ar mažomis gatvelėmis galėtų iki jos privažiuot ir nuvykti ten, kur reikia - į centrą, į kitas traukos vietas. Kitas dalykas, kad tie dviračių takai, paprastai sakant, būtų be nesąmonių“, - BNS sakė Vilniaus meras.

„Nesąmonėmis“ R.Šimašius įvardijo dviračių takuose esančius objektus, kurie kelia pavojų dviratininkams - tai ne vietoje esantys laiptai, bordiūrai, šiukšlių dėžės ar medžiai. Jis tikino, kad savivaldybė artimiausiu metu ketina pertvarkyti dviračių tako atkarpą T.Narbuto gatvėje, kur leidžiantis nuo kalno nepastebėjęs laiptų šią savaitę žuvo dviratininkas.

Meras sakė, kad dviračių takų plėtra šiemet nėra numatyta, o Lazdynų, Karoliniškių, Jeruzalės ir kitų atokesnių rajonų gyventojai sprendimų, kurie leistų be pavojaus bei patogiai nuvažiuoti iki centro, gali tikėtis per artimiausius trejus metus.

„Šiemet yra daugiausia tvarkymo dalykai“, - BNS sakė R.Šimašius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)