Palangos taksistai sunerimę, kad juos iš miestelio bando išstumti Klaipėdoje registruota įmonė, turinti teisę 9 taksi automobiliais vežti keleivius. Taksi vairuotojai įsitikinę, kad apskritai patvirtinta per daug automobilių kvotų - 65.

„50 yra normaliai Palangai - tokiam miesteliui. Raskit jūs kokį kitą miestą Lietuvoje, kur atvažiuotų kažkokie filialai. Kas man leistų Klaipėdoje ar Kretingoje daryti?“ - piktinosi televizijos kalbintas taksistas.

Palangoje dirbantys apie 50 vietinių taksistų prašė kurorto valdžią apginti juos nuo konkurentų, tačiau leidimų kvota tik vietiniams nebuvo patvirtinta.

Politikai sako, kad pagal įstatymą leidimus gali gauti įmonės, kurios registruotos Palangoje. Palangos tarybos narys Nerijus Stasiulis pripažįsta, kad iš Klaipėdos atsiradę automobiliai rodo, kad dirbtinai įsteigtas filialas, tačiau įstatymas to nedraudžia.

Pasak savivaldybės atstovų, konkurencija kurortui yra į naudą, nes neleidžia taksistams nežmoniškai kelti kainų už paslaugas. Oficialiai sakoma, kad kilometro kaina - 3 Lt, tiek pat kainuoja ir įsėdimas, tačiau kalbama, jog taksi vairuotojai savavališkai užkelia kainas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)