Parengti nuostatai dėl įvažiavimo į kurortą apmokestinimo laukia Vyriausybės atstovo įvertinimo. Tikimasi gauti išaiškinimą, ar tokią rinkliavą įvesti galima bei ar būtų galimybė taikyti drausminę atsakomybę į Palangą įvažiavusiems, tačiau rinkliavos nesumokėjusiems vairuotojams.

„Kol šio išaiškinimo nebus, jokių priemonių dėl įvažiavimo į kurortą apmokestinimo tikrai nebus imtasi. Tad žiniasklaidoje viešai pasirodę teiginiai, neva jau šią vasarą įvažiavimas į Palangą bus apmokestintas, nėra teisingi. Juo labiau kad minėtuose nuostatuose siūloma naująją rinkliavą taikyti ne nuo 2013 m., o nuo 2014 m. kurortinio sezono“, - pabrėžė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Šiuo metu atostogaujantieji Palangoje moka vadinamąjį pagalvės mokestį – po vieną litą už nakvynę kurorto apgyvendinimo įstaigose ar privačiame sektoriuje.

Praėjusiais metais mero Š. Vaitkaus potvarkiu buvo sudaryta ir darbo grupė, kuriai pavesta išanalizuoti situaciją bei galimybes apmokestinti įvažiavimą į kurortą. Tikimasi, jog tokios priemonės padėtų sumažinti automobilių srautus miesto centre.

Specialistai savo darbą jau baigė – nuostatai dėl nuo 2014 m. gegužės 15 d. taikytinos vietinės rinkliavos už naudojimąsi viešąja kurorto infrastruktūra parengti. Tačiau tolesni sprendimai dėl įvažiavimo į Palangą apmokestinimo bus priimami tik gavus Vyriausybės atstovo įvertinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)