„Air Lituanicos“ sprendimas nutraukti skrydžius labai nuliūdino vilnietę Eveliną (vardas pakeistas, pavardė žinoma), kuri turėjo bilietus susitikimui su užsienyje gyvenančiu širdies draugu.

Į Briuselį birželio 12 d. visam savaitgaliui turėjusi išskristi mergina dabar nežino, ko imtis.

„Šie bilietai buvo mano dovana draugui gimtadienio proga, o būtent tą savaitgalį yra mūsų metų draugystės sukaktis. Taigi mūsų laukė romantiškas savaitgalis. Nebežinau, ką daryti, nes kiti bilietai man netinka pagal datas. Panašu, kad per metines būsime atskirai“, - DELFI liūdnai kalbėjo Evelina.

Ji pasakoja bilietus pirkusi per portalą greitai.lt, už juos mokėjusi kiek daugiau nei 100 eurų.

„Jau šią savaitę nerimą sukėlė pasirodžiusios žinios apie tai, kad bendrovė ieško partnerių, kurie galėtų perimti jos skrydžius. Tačiau šiandien ši liūdna informacija tapo faktu. Dabar nebežinau, ką daryti, ar kas nors perims mano skrydį, ar reikia rašyti grąžinti pinigus“, - kalbėjo mergina.

Evelina pripažįsta girdėjusi nuolatinius gandus apie įmonės prastą situaciją, tačiau ją suviliojo labai patogus skrydžio laikas.

„Labai patogus skrydis, nes išskrendi penktadienį vakare ir grįžti sekmadienį vakare. Pavyzdžiui, yra „Ryanair“ skrydis į Briuselį, bet reikia išskristi ketvirtadienį vakare, taigi darbe reikia prašyti laisvos dienos ir pan.“, - savo pasirinkimą aiškino ji.

Kaip DELFI jau rašė, „Air Lituanicapenktadienį paskelbė nuo gegužės 22 d. vidurdienio stabdanti skrydžius.

Pasak bendrovės, iškilo rizika, kad įmonė dėl finansinių sunkumų gali nepajėgti įvykdyti visų įsipareigojimų keleiviams, stabdo skrydžius visais savo maršrutais.

Su Latvijos oro vežėju „airBaltic“ sutarta, kad jis pasirūpins „Air Lituanica“ keleivių skraidinimu aštuonias dienas nuo penktadienio – iki gegužės 29 d.

Dėl tolesnių datų dar tariamasi. Visais klausimais, susijusiais su pinigų grąžinimu, bilietus pirkusiems keleiviams patariama kreiptis į įmones, kurios jiems pardavė bilietus. Keleiviai, kurie pirko bilietus „Air Lituanica“ interneto svetainėje, gali užpildyti pinigų grąžinimo formą, esančią www.airlituanica.com, arba rašyti laišką el. paštu fly@airlituanica.com.

Civilinės aviacijos administracijos duomenimis, „Air Lituanica“ iš viso yra pardavusi daugiau nei 25 tūkst. bilietų.

Neaudituotais duomenimis, pernai skrydžių bendrovė patyrė apie 10 mln. eurų nuostolių.

Pagrindinis „Air Lituanica“ akcijų paketas priklauso Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtai įmonei „Start Vilnius“, o likusi dalis akcijų priklauso „Air Lituanica Club“, t. y. privataus kapitalo įmonė, jungianti daugiau nei 40 privačių Lietuvos ir užsienio investuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)