Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio ir transporto departamento Infrastruktūros skyriaus Projektavimo poskyrio vyriausioji specialistė Sonata Čapienė teigė, kad šiuo metu vis dar atliekami Olandų, T. Kosciuškos ir Antakalnio gatvių žiedinės sankryžos rekonstravimo projekto kūrimas.

„Projektavimo darbų apimtis labai didelė, nes projekte sprendžiamas ir inžinerinių tinklų, patenkančių po rekonstruojama sankryža pertvarkymas pagal inžinerinius tinklus eksploatuojančių įmonių ar savininkų išduotas prisijungimo sąlygas“, - kalbėjo savivaldybės atstovė.

Pasak jos, planuojama rekonstruoti ne tik žiedinę sankryžą, bet ir sutvarkyti teritoriją prie Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios.

„Ši teritorija patenka į Vietinės reikšmės urbanistinio paminklo apsaugos zoną, todėl projektui yra keliami Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatyme nustatyti reikalavimai“, - projekto sudėtingumo klausimą komentavo S. Čapienė.

Užbaigti projekto rengimą planuojama kitais metais. Kada prasidės darbai, kol kas neskelbiama. Darbų pradžia priklausys nuo skiriamo finansavimo.

Olandų žiedas po rekonstrukcijos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)