Naujasis Palangos aplinkkelis yra daugiau nei 8 km ilgio ir driekiasi nuo Vidmantų sankryžos iki oro uosto. Ten įsilieja į Liepojos plentą.

Statant aplinkkelį, buvo rekonstruota ir netoli kurorto esanti dviejų lygių sankryža, taip pat įrengtos dar dvi vieno lygio sankryžos. Darbai truko kiek daugiau nei metus.

Atidarius aplinkkelį, važiuojantiesiems į Latviją, oro uostą ar Šventąją nebereikės užsukti į Palangos miestą ir riedėti kurorto gatvėmis.
Skaičiuojama, kad per vasarą miestą kerta daugiau nei 75 tūkst. mašinų.
Daug jų – sunkiasvorės, vežančios krovinius iš jūrų uosto į Latviją. Šį transporto srautą nukreipus naujuoju aplinkkeliu, kurorte turėtų sumažėti automobilių spūstys ir tarša.

Projekto vertė – daugiau nei 35 mln. eurų. Palangos aplinkkelis yra pirmasis transporto infrastruktūros projektas šalyje, įgyvendinamas viešosios ir privačios partnerystės būdu. Jį nutiesę verslininkai objektą dar 23 metus ir prižiūrės savomis lėšomis.

Valstybė už atliktus darbus, suteiktas paslaugas pradės mokėti nuo trečiųjų projekto įgyvendinimo metų ir atlygį išmokės per 23 metus. Paskui aplinkkelis taps valstybės nuosavybe.