"Dažnai kalbame apie pažeidėjus įmones, bet neretai pamirštame, kad pirmas pažeidėjas yra valstybė per savo institucijas. Ypač didelių problemų turime su savivaldybėmis", - ketvirtadienį po susitikimo su šalies prezidente Dalia Grybauskaite teigė Š.Keserauskas

Anot jo, įstatymą pažeidusias savivaldybes taryba gali įpareigoti nutraukti pažeidimą, tačiau negali joms skirti piniginių sankcijų.

Šarūnas Keserauskas
"Mes galime pripažinti tokias savivaldybes ar ministerijas pažeidus įstatymą, mes galime įpareigoti nutraukti pažeidimą, tačiau negalime skirti piniginių sankcijų. Dabartinis reguliavimas, matyt, yra nepakankamas ir neatgraso nuo pažeidimo vykdymo. Galima diskutuoti, gal galima įvesti tas pinigines sankcijas, bet klausimas, kam jos turėtų būti skiriamos, nuo ko turėtų būti skaičiuojamos, ar tai būtų siejama su savivaldybių biudžetu ar kitais dalykais", - kalbėjo KT pirmininkas.

Anot Š.Keserausko, ši problema yra aktuali Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių miestų viešajame transporte.

"Savivaldybės sukuria savo įmones, suteikia toms įmonėms išimtines teises kažkuo užsiimti ir iš tos veiklos išstumia verslą, kuris puikiausiai galėtų ta veikla užsiimti, bet negali konkuruoti nelygiomis sąlygomis su savivaldybės įmonėmis", - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)