Tai bus istorinė diena Lietuvos valstybei - šalis užsitikrins alternatyvų dujų tiekimo šaltinį.

Jau dabar SGD terminalas yra netoli Lietuvos krantų, saugomas Lietuvos karinio laivo, tai galima pamatyti tinklalapyje marinetraffic.com. DELFI pateikia keletą „Independence“ buvimo žemėlapių.

Laivo sutiktuvėms intensyviai ruošiamasi, o visuomenė turės galimybę išvysti tiesioginę ceremonijos transliaciją spalio 27 d. 14 val. Oficialus renginio transliuotojas - DELFI ir LRT televizija.

Jei oro sąlygos ir kitos aplinkybės bus palankios, planuojama, jog SGD laivas-saugykla „Independence“ pro uosto vartus įplauks spalio 27 d. apie 8 val. ryto.

SGD laivo nuomą per dieną „Klaipėdos nafta“ mokės 189 tūkst. JAV dolerių (apie 517 tūkst. litų), per metus - 68,9 mln. dolerių (186 mln. litų), o per 10 metų - 689 mln. dolerių (apie 1,86 mlrd. litų). Norvegijos bendrovė „Hoegh LNG“ ne tik nuomos laivą su įgula, bet ir teiks jo priežiūros ir operavimo paslaugas. Po dešimtmečio „Klaipėdos nafta“ laivą galės išpirkti, tačiau neatskleidžiama, už kokią sumą.

Minimalų kiekį dujų - 0,54 mlrd. kubų per metus - terminalui tieks Norvegijos „Statoil“, jų kaina priklausys nuo Didžiosios Britanijos dujų indekso. Rugpjūtį ji siekė 900-1000 litų už tūkstantį kubų, o preliminari penkerių metų sutarties vertė - 2,5-3 mlrd. litų.

Terminalas bus oficialiai atidarytas gruodžio 3-ąją.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1804)