Sprendimas pakeisti Palangos oro uosto pavadinimą kurorto merui Šarūnui Vaitkui buvo visiškai netikėtas.

Apie tai jis pirmą kartą išgirdo pirmadienį, kai paskambinusi oro uosto direktorė Jolanta Jucevičiūtė pakvietė merą į trečiadienį numatytą renginį.
Š.Vaitkus atsisakė dalyvauti iškilmėse, nes sprendimo pakeisti Palangos savivaldybės teritorijoje esančios įmonės pavadinimą nėra svarsčiusi miesto taryba.

Meras atkreipė dėmesį, kad Palangos teritorijoje naują iškabą oro uostas pakabino savavališkai, neprašęs savivaldybės leidimo, ir už tai gali sulaukti baudos.

Sulaukus Palangos valdžios pasipriešinimo, naujo oro uosto pavadinimo pristatymas atidėtas spalio 18 dienai.

Susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas apie pokyčius oro uoste kalbėjo kitaip: „Nauja iškaba atsirado oro uosto administracijos sprendimu, pasitarus su įmonės valdyba. Noriu atkreipti dėmesį, kad keičiamas ne oficialus oro uosto pavadinimas. Jis išlieka toks pat – Palangos oro uostas. Keičiasi tik įmonės prekės ženklas, kuriam nereikia įstatymų pakeitimų, savivaldybės pritarimo ir net ministro įsakymo.”

Anot jo, naujasis prekės ženklas „Klaipėdos–Palangos oro uostas” pritrauks daugiau keleivių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)