Liberalas, buvęs Klaipėdos uosto direkcijos vadovas Eugenijus Gentvilas ketvirtadienį, vykstant Vyriausybės valandai, teiravosi R. Sinkevičiaus dėl mažtančios uosto krovos priežasčių.

„Nežiūrint įdėtų anksčiau investicijų, dedamų dabar (…) krovos apimtys mažėja. Ir tai ne vien tiktai nuo uosto patrauklumo priklauso“, - sakė ministras.

Socialdemokratas neslėpė, kad kroviniai iš Rusijos dėl politinių sprendimų yra nukreipiami toliau nuo Klaipėdos.

„Ekonominis nuosmukis Rytuose, naujos ekonominės sąjungos taip pat lemia tai, kad dalis krovinių vis dėlto pasuko, dėl politinių sprendimų, šiauresniu keliu negu yra Klaipėdos uostas“, - teigė R. Sinkevičius.

Ministro žodžiais, uosto krova veikiama „ne tiek vėjo greičio Baltijos jūroje, bet labai daug – politinio fono ir politinio vėjo“.

DELFI primena, jog pirmieji prasti signalai į Klaipėdą atskriejo praėjusią savaitę. Tada premjeras Algirdas Butkevičius pranešė, jog stabdomi per Klaipėdą į Rusiją vykti turintys maisto produktų kroviniai. Tiesa, krovinių įšaldymas tąsyk buvo trumpalaikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (251)