Streikuoti paragino pilotus vienijanti profesinė sąjunga "Vereinigung Cockpit" - iki šiol su įmonės valdyba nesutariama dėl išankstinio išėjimo į pensiją schemų.

Taip pat oro linijų bendrovės darbuotojai nepritaria ketinimams imtis plėtros pigių skrydžių kelionių srityje. Dar vienas streikas tampa jau nebe naujiena neramumų kamuojamoje įmonėje.

Pranešama, kad protesto akcija tęsis 24 valandas, stabdomi per Vokietiją vykstantys skrydžiai. Tiesa, profsąjungos atstovai teigia, kad pigius skrydžius siūlančių padalinių "Germanwings" ir "Eurowings" veiklai įtakos protestas nepadarys.

Jau praėjusiais metais pilotai kelis kartus priešinosi "Lufthansa" ketinimams keisti galiojančius susitarimus dėl išėjimo į pensiją. Bendrovė nori atsisakyti programos, leidžiančios pilotams darbą baigti 55-erių ir gauti 60 proc. savo algos iki sulaukiant įprasto pensinio amžiaus - 65 metų.

Taip pat sąjunga "Vereinigung Cockpit" nurodo, kad oro linijų bendrovė ketina jaunesniems pilotams siūlyti mažiau patrauklias darbo sąlygas nei šiuo metu, todėl darbuotojai raginami reikšti savo nepasitikėjimą.

Praėjusiais metais vykusios protesto akcijos iš viso "Lufthansa" kainavo 232 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją