Remiantis preliminaria informacija nuo birželio 1-osios į šių avialinijų lėktuvus bus galima nemokamai su savimi pasiimti tik vieną lagaminą, kurio svoris skrendant ekonomine klase pakeliamas nuo 20 iki 23 kilogramų. Iki šiol keleiviams buvo leidžiama su savimi gabenti bet kiek lagaminų, kurių bendras svoris neturėjo viršyti 20 kg.

Naujųjų taisyklių nepaisantys keleiviai turės papildomai sumokėti. Vienas papildomas bagažo vienetas skrendant ekonomine klase kainuos 50 eurų (173 Lt), jeigu neviršys 23 kg. Ir kiti papildomi lagaminai bus ne pigesni, už juos reikės mokėti tuos pačius 50 eurų, jeigu skrisite Europoje ir 150 eurų (517 Lt) skrendant tolimesnius atstumus. Anksčiau papildomas bagažas būdavo apmokestinamas skaičiuojant leistiną ribą viršijančius kilogramus.

Kaip praneša „Lufthansa“ atstovas, naujoji bagažo gabenimo koncepcija buvo pakeista iš dalies dėl skrydžių į ir iš Šiaurės Atlanto šalių. Nuo birželio 1-osios naujosios taisyklės bus pradėtos taikyti visuose „Lufthansa“ ir „Austrian Airlines“ skrydžiuose. Kitos aviakompanijos kol kas nėra priėmusios sprendimo jungtis prie tokios politikos.

Tuo tarpu verslo ir pirmojoje klasėje naujosios taisyklės yra kur kas švelnesnės. Verslo klasėje bus leidžiama nemokamai su savimi pasiimti du bagažo vienetus, kurių kiekvienas galės sverti iki 32 kilogramų, vadinasi bendras svoris galės siekti net 64 kg. Anksčiau verslo klasės keleiviai galėjo nemokamai skraidinti 30 kg svorio bagažą. Pirmosios klasės klientams bus leidžiama keliauti su trimis sunkiais lagaminais, kurių bendras leistinas svoris yra nuo 40 iki 96 kg.

Taisyklės dėl rankinio bagažo transportavimo nebus keičiamos. Skrendantieji ekonomine klase galės ir toliau su savimi į lėktuvą pasiimti rankinę ar lagaminėlį iki 8 kilogramų. Tuo tarpu verslo ir pirmos klasės keleiviams leidžiama į lėktuvo saloną įsinešti du tokio paties svorio bagažo vienetus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)