Kaip praneša Nepriklausoma skrydžių palydovų organizacija (UFO), atstovaujanti daugumos "Lufthansa" skrydžių palydovų interesams, streikas bus rengiamas Frankfurto, Berlyno, Hamburgo, Miuncheno, Diuseldorfo ir Štutgarto oro uostuose.

UFO reikalauja - pirmą kartą per pastaruosius trejus metus - padidinti atlyginimus skrydžių palydovams 5 proc. (anksčiau kompanijos personalo atlyginimo dydis buvo įšaldytas). Taip pat profsąjunga siekia, kad "Lufthansa" atsisakytų praktikos priimti skrydžių palydovus laikinam darbui. Aviacijos bendrovė pasirengusi atsisakyti laikinųjų darbuotojų, tačiau sutinka padidinti atlygį tik 3,5 proc.

Abi šalys daugiau nei metus mėgina rasti kompromisinį sprendimą, tačiau rugpjūčio pabaigoje derybos buvo pristabdytos. Dabar ir UFO, ir "Lufthansa" tvirtina pasirengusios grįžti prie derybų stalo, tačiau nei viena, nei kita pusė nesutinka daryti nuolaidų. Rugpjūčio 31 d. ir rugsėjo 4 d. "Lufthansa" darbuotojų profsąjunga jau rengė streikus, tačiau tuomet jie truko mažiau nei parą ir vyko tik Frankfurto, Berlyno ir Miuncheno oro uostuose. Dėl ankstesnių streikų bendrovė buvo priversta atšaukti per 300 skrydžių. Nuostoliai, patirti dėl streiko, vertinami 5-10 mln. eurų per parą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)