"Lufthansa" pranešė, kad jos grynasis pelnas pirmąjį metų ketvirtį siekė 425 mln. eurų, palyginti su praėjusiais metais patirtais 252 mln. eurų nuostoliais. Tačiau bendrovė, patyrusi nemažai nuostolių dėl pilotų surengtų streikų, pabrėžė, kad ją tebeslegia augančios išlaidos pensijoms ir kitoms reikmėms. Anot "Lufthansa", dėl pilotų streikų ji patyrusi beveik 42 mln. eurų nuostolių.

"Lufthansa" tikina, kad šįmet įvykusi antrinės bendrovės "Germanwings" lėktuvo katastrofa neturėjo poveikio pagrindinės bendrovės pelno rodikliams.

"Lufthansa", kaip ir kitos nacionalinės oro transporto vežėjos, mėgina sumažinti išlaidas, siekdama geriau konkuruoti su Persijos įlankos ir Turkijos konkurentėmis, taip pat su Europos pigių skrydžių bendrovėmis.

"Nebegalime toliau taikstytis su didėjančiais mokesčiais ir augančiomis mūsų padalinio išlaidomis", - sakė bendrovės vyriausioji finansininkė Simone Menne.

Silpnesnis euras, pirmąjį ketvirtį atpigęs daugiau nei 11 proc. JAV dolerio atžvilgiu, paskatino "Lufthansa" pajamų augimą, kaip ir mažesnės naftos kainos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją