Manoma, kad vienos dienos streike dalyvaus apie 27 tūkst. autobusų vairuotojų. Kaip pranešė streiką organizuojanti profsąjunga "Unite", vairuotojai siekia pakeisti situaciją, kai už tą patį darbą įvairių transporto bendrovių darbuotojai gauna skirtingą atlyginimą. Šiuo metu skirtumas siekia iki 3 svarų (4,5 dolerio) už valandą - nuo 9,3 iki 12,3 svaro.

"Mieste veikia aštuoniolika transporto bendrovių ir kiekviena sudaro su vairuotoju savitą darbo sutartį, - paaiškino "Unite" regioninio skyriaus vadovas Wayne'as Kingas. - Mes reikalaujame, kad būtų parengta bendra tarifų sistema, taikoma visiems miesto autobusų transporto sferos darbuotojams". Jis pridūrė, kad priėmus tokį sprendimą būtų atsisakyta šiuo metu gajos praktikos, kai tais pačiais maršrutais važinėjantys vairuotojai gauna skirtingą atlygį.

Kaip rodo profsąjungos atlikta apklausa, kurioje dalyvavo 1,6 tūkst. keleivių, dauguma respondentų palaiko streiko idėją.

"Keleiviai, važiuodami tuo pačiu maršrutu moka ir tą pačią sumą už važiavimą, kodėl gi vairuotojai negali gauti to paties atlyginimo", - klausia W. Kingas.

Pasak W. Kingo, ir "Unite", ir kitos profsąjungos jau "seniai" mėgina įtikinti transporto bendroves, kad dabartines taisykles būtina keisti. "Vis dėlto iki šiol liekame neišgirsti", - pastebi jis.

"Nebepakęsdami tokios neteisybės, nusprendėme veikti", - pabrėžė "Unite" regioninio skyriaus vadovas.

Specialistų nuomone, streikas gali smarkiai apsunkinti ir taip sudėtingą transporto situaciją mieste.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)