Pranešama, kad Medininkų pasienio punkte su Baltarusija krovininių automobilių prognozuojamas laikas yra trys paros, čia laukiančiųjų per dieną padaugėjo nuo 517 vilkikų iki 685.

Ne ką labiau džiuginančios žinios ir iš Lavoriškių pasienio punkto. Čia iš Lietuvos prognozuojamas 320 vilkikų laukimo laikas yra 30 val., Šalčininkų punkte laukia 300 krovininių automobilių. Jiems taip pat prognozuojamas 30 val. laukimas. Mažiausios eilės Raigardo pasienio punkte, ten Kūčių vakarą laukė apie 40 vilkikų.

Kybartų pasienio punkte su Rusija laukia apie 131 vilkikai, prognozuojama, kad jiems pravažiuoti prireiks maždaug valandos.

Tokių eilių priežastimi įvardijamas padidėjęs automobilių srautas.

Tuo metu Panemunės pasienio punkte laukia 9 lengvieji automobiliai. Skelbiama, kad eilėje jie užtruks apie valandą.

DELFI laišką parašęs skaitytojas piktinasi tokia situacija.

„Medininkų pasienio poste eile pirmadienį prasidėjo net nuo Liepkalnio „Maximos“! O turint omenyje, kad mašinos stovi dviem eilėmis, išeina košmariška situacija. Ne ką geresnė padėtis Šalčininkų ir Lavoriškių pasienio punktuose, nors ten eilė ir mažesnė, tačiau ir pralaidumas šių postų yra atitinkamai mažesnis. Vairuotojai priversti dirbti po kelias paras beveik be miego, pavažiuodami kelis šimtus metrų kas valanda ar net dar rečiau“, - rašė skaitytojas.

Pasak jo, latviai išsprendė šią situaciją kitaip - pastatė pasienyje terminalą, kur vairuotojai gauna bilietą ir ramiai laukia aikštelėje savo eilės. Estai sukūrė elektroninę bilietų sistemą, kai iš anksto žinoma valanda, kai galima kirsti sieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)