Taip „Žinių radijui“ trečiadienį sakė asociacijos „Linava“ viceprezidentas Julius Misiūnas.

„Užsakovai nenori lietuviškų vilkikų, nes supranta, kad jų prekės bus atgabentos tik po 2-3 sav. Esame nebeoperatyvus, nebepatogus paslaugos tiekėjas, nuo to kenčia visa šaka. Esame stumiami iš tos rinkos“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo J. Misiūnas.

Pasak jo, Lietuva turi apie 700 įmonių dirbančių su Rytų rinka. J. Misiūno teigimu, jeigu į šią rinką važinėjantys 8 tūkst. Lietuvos vilkikų liks be darbo, ši šaka smarkiai nukentės.

Visgi J. Misiūnas tiki, kad šie Rusijos apribojimai anksčiau ar vėliau baigsis.

„Nesame vieni, mus palaiko ir mūsų šalies vyriausybė ir visos kitos institucijos. Labai viliuosi, kad tokiu pačiu laiku, galbūt net dar greičiau nei praeitą kartą, praeitą kartą apribojimai truko apie mėnesį, (apribojimai baigsis – red.) ir mūsų vežėjai nepatirs nepatogumų ir didelių nuostolių“, - kalbėjo J. Misiūnas.

Tad jis sakė tikintis, kad dar prieš Naujuosius metus bus panaikinti šie apribojimai ir jie galės atsiriekti savo kalėdinio pyrago iš suaktyvėjusios prekybos dalį.

„Mes vis tiek iš tos balos išlipsime“, - sakė J. Misiūnas.

Premjeras Algirdas Butkevičius pranešė, kad Lietuva ketina kreiptis į Europos Komisiją dėl šalies transportui apriboto judėjimo Rusijos pasienyje.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite ČIA.