Juo tapo ir dar vieną kadenciją pareigas eis dabartinis „Linavos“ vadovas Erlandas Mikėnas. Tarp kandidatų buvo ir iš „Lietuvos geležinkelių“ vadovo posto pasitraukęs Stasys Dailydka. Tiesa, panašu, kad „Linavos“ asociacijos nariai rimtai S. Dailydkos nevertino – triuškinamai laimėjo E. Mikėnas.

S. Dailydka „Linavai“ jau vadovavo 1991–1995 metais. Šiuo metu S. Dailydka jau kurį laiką vadovauja krovininio kelių transporto bendrovei „Autoverslo terminalas“.

Į balsavimo skaičiavimo komisiją užsiregistravo net 26 nariai. Teko spręsti, ką išbraukti iš komisijos, nes maksimalus skaičiuotojų skaičius – 19. Iš viso kongrese dalyvavo 256 nariai.

Į prezidento postą kandidatavo trys pretendentai. Tarp jų buvo ir dabartinis prezidentas Erlandas Mikėnas, taip pat asociacijos prezidiumo narys, profesinio ugdymo komiteto pirmininkas Julius Misiūnas, kurį iškėlė Panevėžio regionas.

„Esu dėkingas, kad mane iškėlė, tačiau dėl tam tikrų priežasčių noriu atsiimti savo kandidatūrą. Turime du kandidatus, iš kurių raginu išrinkti garbingiausią“, - teigė J. Misiūnas.

Prisistatydamas S. Dailydka neslėpė, kad jam tapus „Linavos“ vadovu lauktų dideli iššūkiai. Leidus užduoti klausimus, pats pirmasis buvo apie S. Dailydkos skandalingą pasitraukimą iš „Lietuvos geležinkelių“.

„Taip, aš pasitraukiau, nes neatlaikiau spaudimo. Tačiau nesu susikompromitavęs, kaip skelbia vieša opinija. Reikėjo kovoti su ir su buvusia, ir su dabartine valdžia, o tai nėra lengva“, - kalbėjo S. Dailydka.

Ne vienas narys užduodamas klausimą tuo pačiu ragino S. Dailydką pasitraukti iš rinkimų, tačiau buvęs „Lietuvos geležinkelių" vadovas nusprendė dalyvauti.

Bet kokiu atveju, absoliuti dauguma regionų palaikė dabartinio prezidento kandidatūrą.

„Vėl tas jausmas, kai stoviu antrą kartą prieš jus, kaip kandidatas. Pastarieji dveji metai buvo ypač sunkūs. Paveldėjęs postą negavau nė vieno kontakto. Per dvejus su mumis kalba Vyriausybė, Seimas. Palaikome glaudžius ryšius su panašiomis asociacijos Vakarų Europoje ir mūsų žodžių klauso. Mūsų nuomonė pasiekia pačias įtakingiausias institucijas. Svarbu noras ir ryžtas. Mes visi esame „Linava“, - teigė E. Mikėnas.

Po slapto balsavimo paaiškėjo, kad didele persvara pergalę šventė ir poste lieka E. Mikėnas – už dabartinį prezidentą balsavo 193 nariai, už S. Dailydką – 44. Prezidento kadencija trunka dvejus metus.

DELFI primena, kad ilgametis „Lietuvos geležinkelių“ vadovas S. Dailydka atsistatydino iš generalinio direktoriaus pareigų 2016 m. gruodžio 2 d. po to, kai susidomėta bendrovės vidaus sandoriais ir jos skirstoma parama. Savo pasitraukimą jis motyvavo tuo, kad nejaučia politinio palaikymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)