„Šiandien vykstančiame Vilniaus regiono susirinkime Algimantas Kondrusevičius pranešė, kad traukiasi iš užimamų pareigų“, rašoma asociacijos pranešime.

„Savo noru traukiuosi iš Asociacijos prezidento pareigų“, – pareiškė A. Kondrusevičius.

Primename, kad prieš kurį laiką Algimantas Kondrusevičius ir buvęs generalinis sekretorius Ričardas Malkus sulaukė kolegų kaltinimų dėl išeitinės išsimokėjimo bei paslaugų pirkimo didesne nei rinkos kaina.

Tuo metu pats A. Kondrusevičius tvirtino, kad šie kaltinimai tėra eilinė viešųjų ryšių akcija prieš gegužę vyksiantį visuotinį narių suvažiavimą.

Kaip rašoma asociacijos pranešime spaudai, Revizijos komisija nustatė, kad atlikus galimai fiktyvų darbo santykių nutraukimą ir prezidentą vėl įdarbinus kitą dieną, A. Kondrusevičiui buvo priskaičiuota išmokėjimui 99 956,68 Lt suma ir tuo padaryta didelė turtinė žala asociacijai ir viešajam interesui.

A. Kondrusevičius skyrė R. Malkui 118 301,53 Lt dydžio kompensaciją, pasirašęs darbo sutarties pakeitimą be prezidiumo patvirtinimo. „Linava" nurodo, kad tai padaryta viršijant jam suteiktus įgaliojimus.

„Linavos“ prezidiumo nariai nutarė teikti pareiškimus Generalinei prokuratūrai, Specialiųjų tyrimų tarnybai ir vidaus reikalų ministrui dėl minėtų faktų. Pasak asociacijos, šią savaitę Generalinė prokuratūra pranešė, kad minėti pareiškimai priimti.

Atviras A. Kondrusevičiaus laiškas

Gyvename labai neramiu laiku, tokiu metu kai ima keistis valstybių sienos, o aplink ima tarsi ledas eižėti šalių ekonomikos.

Mus spaudžia iš visų pusų – iš Rytų ir Vakarų. Kaip dirbsime toliau? Nėra šiandien lengvų sprendimų, kaip ir nėra pernelyg daug laiko. Yra tik darbas, juodas ir sunkus darbas, kurį turime kasdien atlikti, kad mūsų verslo nesužlugdytų išorinės jėgos. Nesame vieni šiose kovose, mus stipriai palaiko IRU, Briuselis ir kartais giminingos kitų šalių asociacijos. Turime pasikliauti savo tarptautiniais partneriais, Rusijos ir Europos verslo struktūromis, aktyviai išnaudoti asmeninius kontaktus ir teisines galimybes.

Kas mums gali sutrukdyti pasiekti bendrus tikslus? Pirmiausia vidiniai nesutarimai. Nėra nieko blogiau už konfliktą, kuriam nėra galo jau 5 metus. Mes šiandien gyvename senais įvykiais, dar vis kaltiname vienas kitą. Tačiau darbas vežėjų labui nevyksta.

Man labai apmaudu, kad nežvelgiame plačiau. Negalime susitarti dėl to, kas mums išties svarbu – bendro transporto verslo interesų gynimo. Asociacijos darbas tai – lobistinė veikla, reprezentacija, atstovavimas ir asmeniniai ryšiai. Dariau viską, kad šie ryšiai būtų kuo geresni ir asociacija būtų stipri tarptautinėje erdvėje. Bet šiandien girdžiu, kad viso šio darbo nereikia.

Sako kažkam labai reikia asociacijos LINAVA prezidento posto, o aš trukdau į jį atsisėsti. Dėl to prezidiume vyksta žaidimai su apkaltomis man, kongresas nukeltas į Kėdainius, tikintis, kad dalis narių neatvyks. Norima nedideliu balsų skaičiumi atlikti perversmą asociacijoje. Negaliu dirbti kai nuolat trukdoma ir nėra sutarimo asociacijos viduje.

Visiškai nesilaikau įsikibęs prezidento kėdės. Dar sausio mėnesį pasiūliau rengti neeilinius asociacijos valdymo organų rinkimus. Siūliau eiti į atvirą rinkiminę kovą mano kolegoms prezidiumo nariams, rengti neeilinį kongresą, bet jie bijo.

Aš nebijau. Todėl šiandien žengiu dar vieną žingsnį, kuris padės išeiti iš šio akligatvio. Jeigu bus surengti atviri ir demokratiški rinkimai į "Linavos" prezidento postą, esu pasirengęs sustabdyti savo kaip prezidento įgaliojimus artimiausiame Kongrese gegužės 15 d.

Tai visiškai teisėta procedūra, kuri įpareigoja paskelbti rinkimus. Tegul vežėjai siūlo savo kandidatus į prezidento postą ir renkasi iš kelių pretendentų. Tik vežėjai gali nuspręsti kas geriausiai atstovaus jų interesams. Tik demokratiškuose visuotiniuose rinkimuose, o ne kažkokių grupelių susitarimų dėka bus išrinktas asociacijos LINAVA vadovas.

Artėjant gražiai valstybės Nepriklausomybės sukakčiai, noriu pasidžiaugti, kad laisvoje Lietuvoje dirbame ir gyvename jau 25-erius metus. Kviečiu pozityviai vertinti tai ką turime ir ką pasiekėme savo ilgu atkakliu darbu.

Linkiu darnos jums ir jūsų šeimoms ir sėkmė lai lydi jūsų verslą.

Algimantas Kondrusevičius, Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)