Kelyje Marijampolė – Suvalkai vyksta kelio darbai, todėl susidarė milžiniškos spūstys, o vairuotojai eilėse turi praleisti daugiau nei valandą.

Antradienį į DELFI kreipėsi skaitytojas, paprašęs išsiaiškinti situaciją: „Lietuvos – Lenkijos pasienyje susidariusios milžiniškos automobilių eilės. Su lengvuoju automobiliu po 50 minučių trukusio stovėjimo esame apie 10 kilometrų nuo sienos. Kažkokia tragedija“, – rašė jis.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Prevencijos skyriaus vyr. specialistas Rokas Pukinskas teigė, kad pasieniečiai niekaip nesusiję su eilėmis.

„Eilių dėl pasieniečių ten negali būti, prie sienos patikrinimų nevykdome, ten nėra pasienio kontrolės punktų. Jeigu pasieniečiai sustabdo automobilį, tai pasirinktinai sustabdo, ir patikrinama tik apie 1 proc. keliaujančių asmenų“, – teigia jis.

R. Pukinskas pažymi, kad spūstys galėjo susidaryti dėl remonto darbų kelyje Marijampolė – Suvalkai.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos ryšių su žiniasklaida specialistas Laurynas Slapšys informavo, kad Lenkijos kryptimi keliuose išties vyksta kelio darbai.
Kelio darbai

„Kelio A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai ruože nuo 35,40 iki 45,15 km vykdomi rekonstravimo darbai: rekonstruota 9,75 km kelio atkarpa į keturių eismo juostų kelią su skiriamąja juosta, įrengti jungiamieji keliai, kurių bendras ilgis 14,47 km, du viadukai, du tuneliniai viadukai, viena požeminė gyvūnų perėja, rekonstruoti inžineriniai tinklai, įrengta triukšmą slopinanti sienutė – 2,18 km“, – sakė jis.

2016 m. balandį prasidėję darbai turi būti baigti 2017 m. rugpjūčio antroje pusėje.

Jis pridūrė, kad eismas rekonstruojamame kelio ruože organizuojamas pagal Automobilių kelių darbo vietų aptvėrimo ir eismo reguliavimo taisyklių T DVAER 12 reikalavimus ir su atsakingomis institucijomis suderintas eismo organizavimo schemas.

Kelio darbai taip pat vyksta Valstybinės reikšmės magistralinio kelio A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai ruože nuo 35,40 iki 45,15 km .

„Vyksta paprastojo remonto projekto parengimas, darbų atlikimas ir projekto vykdymo priežiūra: suremontuota kairė magistralinio kelio pusė, atnaujinant asfaltbetonio dangą. 2017 m. birželio mėnesį pradėti darbai bus baigti rugpjūčio viduryje“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)