Vakarų Europoje priimami nauji komandiruojamų darbuotojų teisiniai reglamentavimai kelia susirūpinimą Lietuvos įmonėms, teikiančioms paslaugas ES. Įgyvendinant principą "vienodas užmokestis už vienodą darbą toje pačioje vietoje", pasak jų, pažeidžiamas laisvas paslaugų judėjimas, kuris yra vienas iš pagrindinių ES principų ir būtina sąlyga ES vidaus rinkoje.

Darbo užmokesčio sulyginimas reiškia, kad bus praktiškai panaikinama kainų konkurencija paslaugų sektoriuje, o tai pašalins konkurencingumo veiksnius, kurie yra ES ekonomikos plėtros variklis, teigiama vežėjų pranešime.

Dėl šios šalies veiksmų kreiptasi į Europos Komisiją, kad ši pateiktų savo išvadas, ar minėtas reikalavimas neprieštarauja Europos Sąjungos (ES) sutarčiai. Šiuo metu vyksta tyrimas dėl tokių reikalavimų teisėtumo.

Rytų Europos šalių vežėjai, nepatenkinti protekcionistiniais Vakarų Europos šalių įstatymais, gegužės 30-31 dienomis piketuos prie Europos Komisijos atstovybių ir Prancūzijos ambasadų Lietuvoje, Lenkijoje, Estijoje, Latvijoje, Vengrijoje, Rumunijoje, Bulgarijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Portugalijoje ir Ispanijoje.

Lietuvos vežėjai piketuos pirmadienį, 12 val., prie Europos Komisijos atstovybės, o 13 val. - prie Prancūzijos ambasados.