Iš viso šių metų vasario mėnesį Lietuvos oro uostuose buvo aptarnauta daugiau kaip 325 tūkst. keleivių ir beveik 3 700 skrydžių.

Platesnė skrydžių iš Vilniaus geografija lėmė, kad šių metų vasarį buvo aptarnauta beveik 30 tūkst. daugiau klientų. Iš viso Vilniaus oro uoste keleivių skaičius praėjusį mėnesį viršijo 255 tūkst.

Kaip teigė Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Gediminas Almantas, vasarį iš Vilniaus oro uosto tradiciškai daugiausiai keliaujančiųjų buvo į Londono Lutono oro uostą. Į populiariausių krypčių trejetą taip pat pateko ir Frankfurtas bei Oslas. Skrendančiųjų pastarąja kryptimi šių metų vasarį 8 tūkstančiais daugiau negu pernai.

"Matome, kad vis didesnio populiarumo sulaukia skrydžiai į Šiaurės šalis. Lyginant su praėjusių metų vasariu, padidėjo ne tik Oslo krypties keleivių skaičius. Maršrutai iš Vilniaus į Taliną bei Stokholmą taip pat sulaukė 5 tūkst. daugiau keleivių", - sakė G. Almantas.

2017 m. vasarį net ketvirtadaliu, beveik iki 600, išaugo ir skrydžių iš Kauno oro uosto skaičius. Antri pagal dydį šalies oro vartai aptarnavo 11 proc. daugiau, t. y. per 54 tūkst. keleivių.

Gerus rezultatus vasarį ir toliau demonstravo Palangos oro uostas. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, sausį - su beveik 82 proc. siekusiu keleivių prieaugiu - jis pateko į sparčiausiai augusių Europos oro uostų, aptarnaujančių iki 5 mln. keleivių, penketą. Vasarį Palangos oro uosto keleivių skaičius peržengė 16 tūkst. ribą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)