Iki šiol panaši tvarka galiojo tik Taline – Estijos sostinės gyventojai su miestiečio kortele turi teisę viešuoju miesto transportu naudotis už dyką.

„Suteikdami galimybę miesto autobusu reguliariaisiais reisais nemokamai važiuoti absoliučiai visiems norintiesiems mes žengėme gerokai toliau nei estai. Dabar galima sakyti, kad Talinas prasideda Skuode“, – pranešime cituojamas pasiūlymą dėl nemokamo transporto Skuode pateikęs Tarybos narys Ignas Jonušas.

Už tokį sprendimą balsavo dešimt savivaldybės tarybos narių, aštuoni susilaikė. Prieš pasisakė tik vienas Tarybos narys.

„Sprendimas dėl nemokamo viešojo transporto yra logiškas kalbant ne tik apie ekonominį aspektą, itin svarbų sunkiau besiverčiantiems žmonėms, kuriems reikia nuvykti į gydymo ar kitas įstaigas, parduotuvę. Ši naujovė taip pat prisidės prie ekologinės situacijos mieste gerinimo, nes yra labai tikėtina, kad žmonės dažniau rinksis kelionę viešuoju transportu, o ne automobiliu“, – kalbėjo I. Jonušas.

Pasak savivaldybės, miesto maršrutu kursuojantis autobusas pelno neneša, kelionė juo kainuoja 1,2 Lt. Už šią paslaugą praėjusiais metais gautos pajamos tesiekė 2,1 tūkst. Lt, o išlaidų – daug. Taigi tiek lėšų savivaldybė ketina dotuoti paslaugą teikiančiai bendrovei „Skuodo autobusų stotis“.

Žmonių vežimą miesto maršrutu, kaip ir kitais reisais, dotuoja Skuodo rajono savivaldybė – taip užtikrinamos socialiai būtinos keleivinio transporto viešosios paslaugos. Pernai bendrovei „Skuodo autobusų stotis“ skirta dotacija siekė 1 mln. 700 tūkst. Lt.

Pasak pranešimo, Skuode gyventojų tėra apie 7 tūkst. ir jų vis mažėja. Ženkli dalis žmonių turi nuosavus automobilius, tad vos vienu maršrutu kursuojantis miesto autobusas nėra populiarus.

Pasak pranešimo, šiuo metu iš 25 Skuode eksploatuojamų autobusų net 18 yra senesni nei 15 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)