Tez Tour“ atstovė sako, kad bendrovė kol kas nėra priėmusi sprendimo, ar toliau skraidins į Egipto kurortą. „Novaturas“ taip pat skraidina turistus įprastai.

„Šiai dienai Šarm al Šeiche yra iš viso 203 mūsų turistai, artimiausias skrydis numatytas sekmadienį. Šiuo metu sprendimų jokių nesame padarę, nes stebime situacijas, konsultuojamės su partneriais „Small Planet Airlines“, taip pat palaikome ryšį su Užsienio reikalų ministerija“, - BNS sakė Inga Aukštuolytė.

Pasak jos, jeigu ministerija sugriežtins rekomendacijas dėl kelionių į Šarm aš Šeichą, tuomet skrydžiai bus nutraukti. Anot jos, tokiu atveju būtų svarstoma, ar turistams pasiūlyti kitas kelionių kryptis.

„Novaturo“ atstovė Dovilė Zapkutė BNS teigė, kad šiuo metu skrydžiai vyksta, kaip planuota.
„Atidžiai stebime situaciją Egipte, vadovaujamės Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijomis, oficialių institucijų Egipte, savo partnerių teikiama informacija. Šiai dienai skrydžius vykdome, kaip suplanuota. Pasikeitus situacijai, reaguosime pagal aplinkybes“, - BNS teigė D. Zapkutė.

Pasak jos, Šarm aš Šeiche šiuo metu yra 212 „Novaturo“ klientų.

Trečiadienį JAV pareigūnai pareiškė, kad scenarijus, jog Rusijos laineris Egipte buvo susprogdintas, yra „labai tikėtinas“.

Rusijos lėktuvui sudužus šeštadienį virš Egipto Sinajaus pusiasalio, žuvo visi 224 juo skridę žmonės.

Po Rusijos lėktuvo katastrofos virš Sinajaus pusiasalio Egipte Lietuvos Užsienio reikalų ministerija (URM) kol kas nerekomenduoja stabdyti kelionių į Egiptą.

URM pranešė, kad šiuo metu pavojus Lietuvos turistams negresia, o padėtis Egipte stebima.

„Ministerija ir ambasada Egipte toliau stebės situaciją, bus konsultuojamasi su Europos Sąjungos partneriais ir kitomis valstybėmis bei Egipto valdžios institucijų atstovais. Priklausomai nuo saugumo padėties, bus priimami sprendimai ir apie juos informuojama visuomenė“, - teigiama URM pranešime spaudai.

Ketvirtadienį ministerijos atstovai susitiko su kelionių organizatoriais, rengiančiais keliones į Egipto Šarm aš Šeichą.

Turizmo departamento Turizmo veiklos priežiūros skyriaus vedėja Dalia Skučaitė BNS teigė, kad bus elgiamasi pagal ministerijos rekomendacijas.

„Jie stebi padėtį, ją vertina ir teikia rekomendacijas. Kai tik gausime iš jų informaciją, iškart reaguosime“, - BNS sakė ji.

Šiuo metu Egipte yra apie 415 Lietuvos turistų - „Tez Tour“ ir „Novaturo“ klientų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)