„Daugelio problemų pavyktų išvengti, jeigu pirkimuose būtų užtikrinta reali konkurencija. Abejones dėl vidaus sandorių išsklaidytų viešumas. Todėl „Lietuvos geležinkelių“ Pirkimų centrui duotas pavedimas užtikrinti, kad konkursuose dalyvautų ne mažiau kaip trys tiekėjai. Taip pat planuojame viešinti informaciją apie vidaus sandorius“, - pranešime spaudai teigė „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Anot jo, toks sprendimas priimtas, išnagrinėjus informaciją apie ankstesnius pirkimus - daugiausia įtarimų kelia sandoriai, kai pasiūlymą pateikdavo tik vienas tiekėjas arba informacija apie sandorį nebuvo skelbiama viešai.

M. Bartuška pridūrė, kad jei pasiūlymus pateiks mažiau nei trys tiekėjai, bus tikrinamos konkurso sąlygos ir sandorio detalės.

2016-ųjų pabaigoje paaiškėjo, jog „Lietuvos geležinkeliai“ su antrinėmis įmonėmis 2011-2015 metais sudarė vidaus sandorių už 429 mln. eurų, o didelė jų dalis atiteko šių įmonių be konkursų samdytiems subrangovams. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) gruodį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl tokių sandorių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)