Vadovaujama regiono vicegubernatoriaus p. Zhao Jiancai, 13 vadovų grupė apsilankė Lietuvos susisiekimo ministerijoje bei susitiko su aviacijos įmonių grupės „Avia Solutions Group“ vadovais, su kuriais bendradarbiaus orlaivių nuomos, pilotų rengimo, lėktuvų priežiūros ir turizmo srityse.

„AviaAM Leasing“ neseniai su Henano provincijos civilinės aviacijos vystymo ir investicijų bendrove („HNCA“) pasirašė beveik 1 mlrd. JAV dolerių vertės bendradarbiavimo sutartį.

Pasak pranešimo, susitikimų metu „HNCA“ ir „Avia Solutions Group“ vadovai susitarė išplėsti bendradarbiavimą ir aptarė planuojamus bendrus projektus įvairiose srityse, įskaitant pilotų rengimą, lėktuvų remontą bei turizmą.

Būtent šiose srityse vis dažniau įvardijamos opiausios nuolat augančios Azijos aviacijos rinkos problemos. Skaičiuojama, jog vien Azijos ir Ramiojo vandenyno regione iki 2034 m. prireiks bene 500 tūkst. naujų pilotų ir orlaivių mechanikų.

Pranešime nurodoma, kad turizmo rinka Kinijoje taip pat nuolat auga. Vien 2015 metais daugiau nei 120 milijonų šalies gyventojų keliavo už Kinijos ribų, kur išleido net 104 milijardus JAV dolerių.

Pranešime nurodoma, kad „Avia Solutions Group“ su Kinais bendradarbiauja kuriant Azijos keliautojams patrauklų turistinį maršrutą.

Susitikimų Lietuvoje metu svečiams pristatyta kartu su kelionių operatoriumi „Kidy Tour“ parengta pirminė turizmo programa, kuri Kinų keliautojams atvers patogų kelią Baltijos šalių ir Europos link.

„Šis vienos didžiausių Kinijos provincijų delegacijos vizitas svarbus ne tik užtvirtinti abiejų įmonių ryžtą įgyvendinant bendrus projektus, bet ir visam Lietuvos transporto bei turizmo sektoriui.

Būdami Europos Sąjungos nariais ir turėdami visus reikiamus sertifikatus, lietuviai yra itin patrauklūs partneriai Azijos valstybėms, kurių ekonomika, turizmo ir aviacijos sektoriai bei jų galimybės nuolat plečiasi“, - pranešime teigia „Avia Solutions Group“ valdybos narys Žilvinas Lapinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)