„Eilė praktiškai visiškai nejuda – čia yra daug lietuvių, vaikų. Per 7 valandas pavažiavau 40 metrų. Baltarusijos pusėje viskas gerai, tačiau problemų kyla su lietuviais, jie nebeturi, kur mūsų praleisti. Baltarusiai sako: „Lietuviai nedirba“. Mes nežinome, ką daryti, esame už pertvaros, Baltarusių teritorijoje, telefonais Lietuvoje niekas neatsiliepia“, – skundėsi DELFI skaitytojas.

Jis minėjo praktiškai kas antrą savaitę važinėjantis maršrutu BaltarusijaLietuva, tačiau pirmą kartą susiduriantis su tokia nepagarba.

„Visada pravažiuodavau šį ruožą per 8-10 minučių, daugiausiai pusvalandį. Suprantu, kad šeštadienis, važiuoja daug baltarusių, bet čia visiškas ignoravimas. Jei valstybė taip išsidirbinėja iš savo piliečių, nežinau, ko ji verta“, – piktinosi Arūnas.
Lietuviai įstrigo pasienyje su Baltarusija

Tarnybos atstovas: yra kaip yra

Paskambinus Valstybės sienos apsaugos tarnybos telefonu budėtojas Vytautas Markelis DELFI paaiškino, kad spūstys pasienyje susidarė dėl to, kad į Lietuvą šiuo metu važiuoja labai daug žmonių.

„Visi baltarusiai dabar važiuoja į „Akropolius“ – labai didelės akcijos (šį savaitgalį vyksta akcija „Jamam“ – DELFI), daug autobusų, todėl ir yra tokia situacija. Yra kaip yra. Viskas dirba normaliai, tik labai didelis žmonių srautas“, – aiškino jis.

Anot jo, panašios spūstys susidaro ir kiekvieną savaitgalį, artėjant vasarai srautai tik didėja, tačiau problemų V. Markelis neįžvelgia.

„Vilniuje tokios problemos būna kiekvieną darbo dieną nuo 17 val. vakaro. Ta pati situacija ir pasienyje. Postas dirba visu pajėgumu, praleidžia daugiau, nei buvo planuota projektuose. Darome viską, ką galime, bet kol nebus didesnio posto, situacija neišsispręs“, – patikino Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (329)