Apie šį projektą buvo kalbama pirmadienį Lietuvoje vykusiuose Kazachstano užsienio reikalų ministro Jerlano Idrisovo susitikimuose su prezidente Dalia Grybauskaite ir užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi.

Pasak prezidentės, Kazachstano verslininkai galėtų labiau išnaudoti traukinio "Saulė" teikiamas paslaugas ir patikimai, greitai ir už nedidelius kaštus gabenti krovinius į Europą.

Prezidentūros spaudos tarnyba po susitikimo su J.Idrisovu pranešė, jog kol kas didesni krovinių srautai vyksta iš Vakarų Europos į Kazachstaną. "Saulė" atstumą nuo Kinijos iki Klaipėdos įveikia per 13 dienų, o krovinio gabenimas iš Kinijos į Europą įprastiniu jūrų keliu užtrunka 40 dienų.

Lietuvos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus teigimu, "Saulę" reikia išnaudoti.

"Viena iš tokių iniciatyvų, kurią palaiko mūsų prezidentai - tai projektas "Saulė". Aišku, tą reikia išnaudoti. Šis transporto koridorius tarp Azijos ir Europos yra labai perspektyvus. Mes kalbėjome apie tai, ką galėtume padaryti, kad būtų daugiau turinio", - žurnalistams teigė L.Linkevičius.

Jo teigimu, Lietuvos ir Kazachstano prioritetiniai ekonominiai projektai yra transportas, tranzitas.

"Mūsų bendradarbiavimas plėtojamas aktyviai, ekonominiai santykiai taip pat vystosi gana gerai. Turiu pažymėti, kad prekybos apimtys pasiekė 700 mln. JAV dolerių per metus. Mes aptarėme tolimesnes bendradarbiavimo perspektyvas, tarp jų tranzito, transporto klausimus, projektą "Saulė". Pažymėjome, kad tai perspektyvus tranzitinis koridorius, ypatingai stiprinant prekybos ryšius tarp Azijos ir Europos", - sakė J.Idrisovas po susitikimo su Lietuvos užsienio reikalų ministru.

Esminiai susitarimai dėl traukinio "Saulė" pasiekti per prezidentės D.Grybauskaitės vizitą Kazachstane 2011-aisiais. Tais pačiais metais pajudėjo pirmasis jo sąstatas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)