Naujoji asociacija, vadinama „Europos oro linijos“ (A4E), jungia pigių skrydžių bendroves su tokiomis milžinėmis kaip „Lufthansa“, „Air France-KLM“ ir „International Airline Group“, bendrovių „British Airways“ ir „Iberia“ pagrindinė bendrovė.

Naujasis aljansas „atstovaus savo narių interesams, spręsdamas Europos aviacijos klausimus su ES institucijomis, tarptautinėmis organizacijomis ir nacionalinėmis vyriausybėmis“, teigiama aljanso pranešime.

Pirmiausia aljanso narės paragino imtis skubių priemonių apsaugoti Europos keliautojus nuo „pernelyg didelių oro uostų mokesčių“... Penkių oro linijų vadovai pareikalavo „ženkliai sumažinti“ mokesčius, kuriuos moka „šimtai milijonų ES keliautojų“.

Kaip rodo naujausi atlikti tyrimai, skelbia asociacija, oro uostų rinkliava 21 didžiausiame Europos oro uoste nuo 2005 metų šoktelėjo 21 proc., nors vidutinė lėktuvų bilietų kaina nukrito apie 20 procentų.

„Dešimtyje didžiausių oro uostų rinkliava padidėjo dar daugiau, beveik 90 procentų“, - teigė aljanso narės.

Jie paragino „ES imtis priemonių, kad Europos oro uostų imami mokesčiai būtų sumažinti, taip užtikrinant efektyvų oro uostų monopolijų reguliavimą“.

Naujoji asociacija inicijuota ES aviacijos viršūnių susitikimo išvakarėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)