„Dabar valdyba mane paskyrė laikinai, iki bus išrinktas naujas vadovas, todėl dabar man svarbiausias uždavinys, kurį iškėlė valdyba, yra įmonės veiklos tęstinumas. Pagrindinis dėmesys bus tam teikiamas“, - BNS sakė 34-erių A. Montrimas.

Jis teigė dar neapsisprendęs, ar vėliau, išrinkus naują „Lietuvos geležinkelių“ valdybą ir ieškant naujo nuolatinio vadovo, dalyvaus atrankoje.

„Kadangi apskritai ši žinia man buvo tikrai netikėta, tai aš dar kol kas apmąstymų procese“, - teigė A. Montrimas, kuris nuo 2015 metų spalio yra „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas ir Geležinkelių infrastruktūros direkcijos direktorius.

Pastaruoju metu žiniasklaida kėlė klausimus dėl „Lietuvos geležinkelių“ paramos skirstymo ir vidaus sandorių, kuriais įmonė be konkurso įsigydavo lokomotyvų dalių iš Rusijos. A. Montrimas teigė, kad viena pirmųjų jo užduočių bus bendrovės reputacijos gerinimas.

„Mes jau dirbame ties tuo klausimu su mūsų viešinimo specialistais, ir tikiuosi, kad tai bus vienas iš pirmų uždavinių mums“, - sakė A. Montrimas.

Nuo rugpjūčio „Lietuvos geležinkeliai“ dirba su viešųjų ryšių agentūra „VIP Viešosios informacijos partneriais“, kuriai per metus turėtų sumokėti 346 tūkst. eurų. Be to, neseniai įmonė pasirašė 455, tūkst. eurų vertės reklamos sutartį su agentūra „Ad Love“.

Pirmadienį „Lietuvos geležinkelių“ valdyba patenkino S.Dailydkos prašymą atleisti jį iš pareigų ir laikinuoju įmonės vadovu nuo antradienio paskyrė 34-erių A. Montrimą.

JAV tarptautinių santykių ir ekonomikos bakalaurą įgijęs bei Lietuvoje finansų rinkų magistrantūros studijų programą baigęs A. Montrimas „Lietuvos geležinkeliuose“ dirba nuo 2006 metų, o Geležinkelių infrastruktūros direkcijos direktoriumi ir generalinio direktoriaus pavaduotoju paskirtas 2015 metų spalį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)