13
Kitas

7. Vietų "užrezervavimas"

O kaipgi pačiame oro uoste?

Juk turėtų būti paprasta atsiriboti nuo bendrakeleivių antisocialaus elgesio tokioje didžiulėje erdvėje kaip atvykimo salė ar išvykimo terminalas. Deja, taip nėra.

Kaip rodo "CNN Travel" darbuotojų, straipsnių autorių ir skaitytojų pateiktas erzinančio keleivių elgesio sąrašas, mandagumas ir išmintis dažnai pirmieji, kurie skriste išskrenda pro išvykimo vartus.

Turite kandžios patirties apie nemalonius keliautojų įpročius oro uoste? Pateikiame jums keletą užuominų:

1. Kelionė nejudant

Važiuoti laiptiniais eskalatoriais – vadinamaisiais "travelatoriais", kalbant madingu žargonu, - tikrai smagu. Keldamiesi šiais slenkančiais laiptais, jaučiamės tarytum kokie superžmonės, jie padeda mums nusigauti iki reikalingų vartų be skubėjimo, būdingo Niujorko mieste vykstančiam maratonui.

Tačiau kai kurie keliautojai turbūt jaučiasi atsidūrę atrakcionų parke, - jie stovi meiliai glausdami vienas kitą ir "Duty Free" pirkinių maišelius, dairosi į iš lėto besikeičiančius vaizdelius, slenkančius mylios per valandą greičiu, ir jiems į galvą neateina pasitraukti ir praleisti tuos, kurie skuba, kurie galbūt per juos pavėluos į lėktuvą.

2. Dramos prie patikros punktų

Dauguma patyrusių keliautojų pro kontrolės punktą praeina ramiai, be menkiausių dramų.

Netgi keliautojai naujokai moka perskaityti nurodymus, parašytus prie patikros punktų, ir atitinkamai elgiasi. Tad kas gi nutinka tiems žmonėms, kurie atrodo, lyg būtų išgirdę apie ateivių iš kitų planetų egzistavimą, kai iš jų konfiskuojamas butelis vandens ar kai jų prašoma išimti iš kuprinės nešiojamąjį kompiuterį, prieš atiduodant jį nuskenuoti? Ir ar jam ar jai ką nors skaudės, jei atsitrauks per kelis žingsnius nuo kito žmogaus?

3 Bagažų karuselė

Bagažų karuselę perprasti nesunku. Atsistoji per kelis žingsnius nuo konvejerio juostos ir stebi, kaip ja juda bagažas, tada pasilenki ir čiumpi savo lagaminą, greitai užleisdamas vietą kitiems keliautojams, vis dar laukiantiems savo daiktų. Deja, bagažo atsiėmimo procesas retai kada būna sklandus, nes beveik visada atsiranda vienas kitas nekantruolis, kuris gluste glaudžiasi prie karuselės, saugodamas juostą lyg krepšį per lemiamas NBA finalinių rungtynių sekundes.

Atsiranda ir tokių, kurie nustumia senukus ar vaikus, laukiančius su vežimėliais, į šalį, kad tik atsidurtų pirmosiose gretose prie mažų durelių, pro kurias išsliuogia lagaminai, visus kitus priversdami stumdytis, kad galėtų prieiti prie savo atriedėjusio lagamino.

4. Tyčinis vėlavimas

Ar kada teko vėluoti į oro uostą? Ir mandagus personalas maloniai užleisdavo jus į eilės priekį, kad tik, šiukštu, nepavėluotumėte į lėktuvą?

O ar darėte tai daugybę kartų, sąmoningai, puikiai žinodami, kad būsite pralesti be eilės? Patikėkite, tikrai yra tokių žmonių.

5. Bagažo perpakavimas registracijos vietoje

Eilutė prie registracijos langelio paprastai būna tokia ilga, jog net susilieja su eile prie "Sbarro" picerijos kitoje salėje. Galiausiai, valio, - jūs jau priekyje, prieš jus tik vienas vyras, kuriam netikėtai pranešama, jog jo 200 svarų sveriantis lagaminas viršija normą ir jam teks pakloti kone savaitės uždarbį už bagažo viršsvorį. Ir ką šis vyrukas daro? O gi lyg pasiutęs ima jūsų akyse knistis lagamine ir krauti savo kojines, dantų pastą ir kitus asmeninius daiktelius į rankinį bagažą ...- "197 svarai, tinka?", o tada pasigirsta ištisas verkšlenantis monologas apie tai, kaip neteisingai elgiamasi su šių oro linijų keleiviais ir kad jis niekada niekada daugiau jomis neskraidysiantis.

6. "Duty-free" parduotuvių "tamsūs užkulisiai".

Kartais erzina niekas kitas, o pats oro uosto personalas.

Pavyzdžiui: pernelyg uolūs "duty-free" parduotuvių darbuotojai. Mes čia užsukome tik norėdami pigiau nusipirkti degtinės butelį. Kodėl mus turi sekioti ir kvepinti kvepalais kažkokia nepriekaištingai išsidažiusi dama (tiesą sakant, ji juk dienų dienas leidžia tarp brangios kosmetikos), mėginanti mums įpiršti nuostabaus skonio viskio butelį už du tūkstančius dolerių.

13
Kitas

7. Vietų "užrezervavimas"

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)