Nauja Krymo geležinkelių direkcijos vadovybė, kuri priklauso Padnieprės geležinkeliams nuo 2014 m. balandžio 1 d. atšaukė dalį užmiestinių traukinių, jungiančių Rusijos aneksuotą Krymą su žemynine Ukrainos dalimi, informuoja unian.net.

„Dėl šių sprendimų užmiesčio susisiekimas geležinkeliu su žemynine Ukrainos dalimi nutrūks iš stoties Novoaleksejevka, iš Krymo pusiasalio – iš stoties Solionoje Ozero, todėl žmonės, gyvenantys tarp Novoaleksejevos ir Solionoje Ozero stočių, neteks galimybės naudotis užmiesčio traukiniais“, – rašoma pranešime.

Krymo direkcijos vadovybė atšaukė kelis užmiesčio traukinius, kursavusius tarp Melitopolio ir Aleksejevkos, taip pat sumažino reisų trims traukiniams Simferopolis–Novoaleksejevka–Simferopolis iš stoties Solionoje Ozero, dar dviem traukiniams – iš Džankojaus stoties, dar poros traukinių, kursavusių maršrutu Džankojus–Vadimas–Džankojus, pakeitė maršrutą į Džankojus–Armianskas–Džankojus.

Siekdami taisyti padėtį, Padnieprės geležinkeliai, nuo balandžio 1 d. paskyrė du naujus kasdien kursuosiančius užmiesčio traukinius Zapoprožė–Syvašas, Syvašas–Novoaleksejevka, nuo balandžio 2 d. – dar du traukinius Novoaleksejevka–Syvašas ir Syvašas–Zaporožė 2, paliekant visus sustojimus tarp Melipolio ir Syvašo.

Siekiant užtikrinti užmiesčio traukinių eismą tarp Novoaleksejevkos ir Džankojaus, Padniestrės magistralė kreipėsi į Krymo geležinkelių vadovybę su šiais pasiūlymais: paskirti po porą traukinių maršrutais Melitopolis – Džankojus ir Džankojus – Novoaleksejevka, paliekant visus sustojimus, arba du užmiesčio traukinius link Solionojė Ozero, paliekant visus sustojimus ir užtikrinant keleivių persėdimą šioje stotyje abiem kryptimis.

Na o Padniestrės geležinkelių spaudos taryba pranešė, kad Krymo pusė pasiūlymą atmetė. „Padniestrės geležinkeliai atsiprašo keleivių už nepatogumus, kurie, tiesa, kilo ne dėl jų kaltės, ir dės visas įmanomas pastangas, kad būtų užtikrintas užmiesčio traukinių eismas tarp žemyninės Ukrainos dalies ir Krymo“, – rašoma spaudos tarnybos pranešime.
Kaip pranešė „Unian“, kovo 11-osios ryte apie 50 neginkluotų žmonių maskuojamos spalvos uniformomis su ženkleliu „Liaudies savigyna“ užgrobė Krymo geležinkelių direkcijos administracijos pastatą. Tarp jų buvo ir Krymo aukščiausiosios tarybos narys Karakulkinas.

Kovo 11 d. įvyko darbo kolektyvo susirinkimas, kuriame buvo aptariama ir nauja – Karakulkino kandidatūra į Krymo geležinkelių direkcijos viršininko pareigas. Jį paskyrė Krymo Ministrų tarybos pirmininkas Sergejus Aksenovas.

Kovo 14 d. Padniestrės geležinkeliai kreipėsi į Ukrainos Generalinę prokuratūrą su oficialiu laišku dėl jos struktūrinio padalinio – Krymo geležinkelių direkcijos užgrobimo jėga.

Balandžio 1 d. Ukrainos Generalinė prokuratūra pateikė Kijevo apygardos administraciniam teismui ieškinį dėl Krymo Autonominės Respublikos Ministrų tarybos neteisėto pirmininko potvarkio dėl Krymo geležinkelių direkcijos viršininko paskyrimo atšaukimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)